Jön a Csárdáskirálynő!

Sopronban Kalocsai, Mikó, Szolnoki és Füredi

Megtartották az olvasópróbáját Kálmán Imre Csárdáskirálynő című nagyoperettjének a Soproni Petőfi Színházban. A teátrum idei évadának egyik legnagyobb szabású előadásában olyan népszerű művészek lépnek színpadra, mint Kalocsai Zsuzsa, Füredi Nikolett, Szolnoki Tibor és Mikó István. A rendező Halasi Imre, a zenei vezető és karmester Oberfrank Péter. A bemutató május 16-án lesz.

A népes stábot Pataki András igazgató köszöntötte. A Csárdáskirálynő a magyar operett irodalom legismertebb, legnépszerűbb műve. Mindemellett minden idők legjobban megírt, legtöbbet bemutatott, és legtöbbször előadott operettje. A műfaj szerelmesei szerint ma a világon nincs olyan hely, ahol legalább egy percenként ne csendülnének fel Kálmán Imre dallamok, s ezek közül is leggyakrabban a Csárdáskirálynő melódiái szólnak.

A Soproni Petőfi Színház közönsége nagyon várja már az előadást, azért is, mert régi kedvencei közül újra színpadon láthatja Mikó Istvánt, aki a teátrum igazgatója is volt, valamint Sövegjártó Áront. Ő több évig játszott szülővárosában, Sopronban. A műfaj sztárjai közül Kalocsai Zsuzsa, Szolnoki Tibor és Füredi Nikolett erősíti főszereplőként a csapatot. Mindegyikük nagy örömmel vállalta, hogy a színházban szerepeljen.

A produkcióban zenekar, tánckar és kórus teszi teljessé az operettekhez tartozó élményvilágot. A díszlet Menczel Róbert munkája, a jelmeztervező Laczó Henriette, a koreográfus Demcsák Ottó lesz, aki a Sopron Balett tagjaival alakítja ki a mozgásvilágot.

A Csárdáskirálynő a nagyszínpadi bérletes előadások után augusztusban kétszer a Fertőrákosi Barlangszínházban is látható lesz.

Varga Róbert
Fotók: Torma Sándor
Soproni Petőfi Színház

2015.04.25