Nyolc nagyszínpadi bemutató a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színházban

MTI

Nyolc nagyszínpadi produkciót, köztük két ifjúsági előadást mutat be a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház társulata a következő, 2015-2016-os évadban. A műsortervet rendhagyó sajtótájékoztatón ismertették: a találkozón Turbuly Lilla, ez egyik ifjúsági előadás szerzője, valamint a rendezők – Besenczi Árpád, Csiszár Imre, Madák Zsuzsanna, Sztarenki Pál, Verebes István – beszéltek az eladásokkal kapcsolatos elképzeléseikről. A készülő produkciókból a színház művészei mutattak be részleteket.

Az évadot a Tolcsvay László, Müller Péter, Bródy János szerzőhármas Doctor Herz című musicaljével nyitják meg, a nagyszínpadi produkció címszerelője Borbély Mihály lesz. Október 9-én a magyar származású Ephraim Kishon (Kishont Ferenc) A Házasságlevél című művét láthatja a közönség. A rendező, Besenczi Árpád szerint a vígjáték remek darab, jól jászható szerepekkel, élethű karakterekkel, jó szituációkkal, a nézőknek pedig felhőtlen két órát jelent majd.

A következő évadban is műsorra tűznek egy Tasnádi István-darabot: a színházban jelenleg A csalóka szivárvány próbai folynak, novemberben pedig a Hullám című színművet állítják színpadra Vidovszky György rendezésében.

Krusovszky Dénes Az üveganya című tragikomikus játékát a nagyszínpadon láthatja majd a közönség. Az ősbemutatót 2013 februárjában tartották a házi színpadon, a visszajelzések viszont azt igazolják, hogy az „előadás többet ér”, így nagyobb számú közönség is megismerkedhet ezzel a történettel – indokolta a darab új bemutatóját Sztarenki Pál rendező.

Műsorra tűznek két világirodalmi klasszikust is: Bertolt Brecht A Szecsuáni jólélek című zenés drámát Csiszár Imre rendezi, William Shakespeare A makrancos hölgy című vígjátékát pedig Verebes István állítja színpadra A személyiség megzabolázása alcímmel.

Az általános iskolák felső tagozatosai számára ősbemutatót is tartanak: Turbuly Lilla zalai származású író Nekünk nyolc?! című színműve mellett bemutatják a Stefo Nantsou és Tom Lycos által jegyzett Kövek című krimit is. A Kapukód névvel jelzett másik színházi sorozat keretében is tartanak ősbemutatót. Az előadások helyszínéül szolgáló földszinti lakásban a Szeretik a banánt elvtársak? című monodrámát adják elő.

A tervek szerint Pedro Calderon de la Barca spanyol drámaíró Az élet álom című darabját a Hevesi Sándor Színház és a Zsámbéki Színházi és Művészeti Bázissal közös koprodukcióban mutatja be 2015 nyarán.

Forrás: MTI


A kép a Wikimedia Commons szabad felhasználású gyűjteményéből származik, a szerzői jogtulajdonos a kép készítője. A felhasznált kép forráshelye a szerzői jogi feltételekkel és a szerző megnevezésével itt érhető el.

2015.04.15