2859

Dr. Papp Zoltán tiszteletbeli gépészmérnök lett

Az egyetemi docens a gépek titkokat rejtő világát tárja fel

Dr. Papp Zoltán egyetemi docens eredeti végzettsége geológusmérnök, alkalmazott hidrogeológus. A Széchenyi István Egyetem Környezetmérnöki Tanszékének oktatójaként tanári munkája mellett nagy szakértelemmel tárja fel az egy évszázaddal ezelőtt gyártott gépek működésének titkokat rejtő világát.

A műszaki hangok iránti különleges érzékenysége arra ösztönözte, hogy megismerje konstrukciójukat, történetüket, s gyűjtőként megtanuljon a nyelvükön. Gyűjteménye Dunaszegen száznál több működő gépet, technikai szerkezetet mutat be. Papp tanár úr a műszaki kultúra jeles alkotásait, különösképpen a gépész szakterület tradicionális gyártmányait egyetemeken, gépész találkozókon, a gyűjtők által tartott bemutatókon, több hallgatói rendezvényen és országos konferencián mutatta, mutatja be.

A Gépész- és Mechatronikai Mérnökhallgatók Országos Konferenciáján a szervezők, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat vezetői, dr. Földesi Péter rektor a Széchenyi István Egyetem ismertségét, elismertségét a hazai és a nemzetközi színtéren is kiteljesítő színesen sokoldalú munkáját a tiszteletbeli gépészmérnök cím adományozásával ismerték el, köszönték meg.

Winkler Csaba

2015.04.15