1417

VOLT Fesztivál – Két nagyszínpad, több, mint kétszáz fellépő

MTI

Már szinte teljesen összeállt az idei VOLT Fesztivál programja: 137 zenekar és 89 DJ lép fel június 30. és július 4. között Sopronban, ahol újdonságként két nagyszínpadot építenek fel egymással szemben, közös küzdőtérrel, így biztosítva a szünet nélküli koncertfolyamot – közölte a fesztivál sajtóirodája az MTI-vel.

Közleményük szerint a Telekom VOLT Fesztivál nemzetközi előadói között lesz a belga Triggerfinger és az osztrák Klangkarussell, visszatérő vendég a félig magyar származású kanadai Tiga, az osztrák lounge-művész Richard Dorfmeister, a drum ’n’ bass élvonalából Sigma, valamint Wankelmut és a Dirtyphonics. A már korábban bejelentett előadók között van Slash, a Motörhead, David Guetta, Fatboy Slim, a Bastille, John Newman, a Rise Against és a Parov Stelar Band is.

A hazai előadók közül ott lesz Sopronban Ákos, a Quimby, a Vad Fruttik, a Tankcsapda, a Punnany Massif és a Brains, de ugyancsak a dupla nagyszínpadon koncertezik majd a Halott Pénz, a Wellhello, a Kiscsillag és a Supernem is – közölte a VOLT Fesztivál sajtóirodája az MTI-vel.

Fellép az idén 70 éves Hobo, az Európa Kiadó, valamint A Dal című verseny idei győztese, Boggie és ugyancsak A Dalból Dallos Bogi. Az évek óta megrendezett borfesztivál színpadán idén elsősorban a dzsessz, a népzene és a cigányzene kerül a középpontba, mások mellett Palya Bea, Sena és a Budapest Bár előadásában. A Petőfi Rádió és a VOLT Produkció Nagy-Szín-Pad! című tehetségmutató versenyének 9 szereplője is szerepel a programban. Idén is lesz egy bemelegítő, nulladik nap: a rendezvény június 30-án kedden délben nyitja meg kapuit, aznap lép fel az idén jubiláló Ganxsta Zolee és a Kartel, a Heaven Street Seven, a 30Y, az Irie Maffia, az Animal Cannibals és az Intim Torna Illegál is.

A soproni Lővérekben idén két nagyszínpad épül egymással szemben, közös küzdőtérrel. A jellegzetes, robotokat formáló Telekom Nagyszínpaddal szembe költözik a Petőfi Rádió – OTP Junior Nagyszínpad: a két színpadon délután 3-tól reggel 6-ig egymást váltják a zenekarok és DJ-k, amikor véget ér az egyiken egy koncert, máris kezdődik a következő a másik színpadon.

A VOLT Fesztiválra kedvezményes jegyek április 10-ig kaphatók országszerte.

Forrás: MTI

2015.04.09