XXI. Győri Állásbörze

Széchenyi István Egyetem, Új Tudástér - Aula

Április 14-én kedden, 9 és 16 óra között kerül megrendezésre a már hagyományosnak tekinthető Győri Állásbörze a Széchenyi István Egyetemen, az Új Tudástérben (Győr, Egyetem tér 1.). Az idei huszonegyedik Állásbörze ismét az Egyetemi Szolgáltató Központ szervezésében valósul meg. A börzét az április 13-i Felkészítő Nap előzi meg.

A rendezvényt 9:00 órai kezdettel Dr. Kuczmann Miklós, a Széchenyi István Egyetem Gépész, Informatikai és Villamosmérnöki Karának dékánja és Dr. Papp Ilona, a Széchenyi István Egyetem Kautz Gyula Gazdaságtudományi Karának dékánja, a rendezvény fővédnökei nyitják meg.

Az április 13-kai Felkészítő Nap célja, hogy az érdeklődők kellő információt és tapasztalatot szerezhessenek a munkakeresés és állásinterjúk területén, segítve ezzel a cégekkel történő kommunikációt és kapcsolatteremtést. A Felkészítő Nap a Széchenyi István Egyetem Új Tudásterében található ÚT. 114-es teremben kerül megrendezésre a Győr-Moson-Sopron Megyei Kormányhivatal Munkaügyi Központjának közreműködésével. A jó önéletrajz fél siker címmel 14:00 órától a szarvashibák az önéletrajzban témával foglalkozik Klaj-Gerber Melinda. 14:20-tól spekulatív álláskeresés témában telefonálási technikák címmel tart előadást Kóbor Adrienn. Ezt követően 14:40-től Kibicher Orsolya várja az érdeklődőket az állásinterjú fajtáival, aranyszabályaival, kényes kérdések az állásinterjún címmel. A Felkészítő Nap előadásait Nagy Anita zárja a biztonságos külföldi munkavállalás, az Eures hálózat bemutatásával. Idén 15:20-16:00 óráig az érdeklődők interaktív foglalkozáson vehetnek részt, amelyen az állásinterjúk gyakorlati oldalával ismerkedhetnek meg.

Az Állásbörze fő célja, hogy egy kézzel fogható kapcsolat alakulhasson ki a cégek és a leendő munkavállalók között. Ennek szellemében a börze célcsoportja az egyetem hallgatói mellett a diplomások, pályakezdők és szakképzett fiatalok körével bővül. Ezzel még több lehetőséget tudunk kínálni a cégeknek maguk, illetve termékeik bemutatására, valamint jövendőbeli gyakornokaik, munkavállalóik kiválasztására. Az Állásbörzén - többek között- olyan cégek képviseltetik magukat, mint az Audi Hungaria Motor Kft., Rába Járműipari Holding Nyrt., a Federal Mogul Hungary Kft., az EPCOS Kft., az SMR Hungary Bt.,a LuK Savaria Kft.,és a NEMAK Győr Kft., a MÁV csoport, a Rehau, a Nokia. A börze kiadványában megtalálható lesz minden résztvevő cég bemutatkozó anyaga, néhány a pályakezdők számára hasznos információval és egy standtérképpel kiegészítve. A szervezők szeretettel várnak minden érdeklődőt a Széchenyi István Egyetem Új Tudástér épületében április 14-én 9:00 és 16:00 óra között! További információk találhatóak a http://karrier.szeportal.hu oldalon.

2015.04.04