Sikeresen zárult a segédkönyvtáros képzés a győri könyvtárban

Szilvási Krisztián írása

segedkonyvtaros-kepzes

2014. július 1-én összesen 20 hallgató vehette át a sikeresen teljesített, három modulból álló, 9 hónapig tartó segédkönyvtáros OKJ tanfolyamon szerzett bizonyítványát a Könyvtári Intézet győri képzőhelyén, a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér Kisfaludy Károly Könyvtárának Muzeális Gyűjteményében.

A győri könyvtár a Kisfaludy Károly Könyvtárban szervezte meg és bonyolította le a három vizsgamodulból álló, szeptembertől júniusig tartó, felső középfokú szintű segédkönyvtáros képzését. Az elméleti és gyakorlati, informatikai és hagyományos könyvtári feladatokat, munkafolyamatokat, részterületeket, valamint speciális tájékoztató tevékenységeket magában foglaló tanfolyamanyag strukturált tematikája lehetővé teszi a bizonyítványt szerzett szakemberek számára mindazon feladatok ellátását, amelyeket a könyvtári szakma jelenkori, haladó elvárásaihoz igazodó kívánalmak megkövetelnek.

A hallgatók a képzés során három részegységbe tematizált tananyagot sajátítottak el, amelyek modulonként írásbeli vizsgával zárultak. A végső megmérettetésnél egyaránt írásbeli, gyakorlati és elméleti szóbeli vizsgát kellett teljesíteniük a bizonyítványért, amelyet sikerült is eredményesen megszerezniük a szakmai képesítésre pályázóknak. A győri könyvtár – az új akkreditációs feltételeknek eleget téve – szándékai szerint megfelelő számú jelentkező esetén a jövőben is vállalkozik a képzés megszervezésére és lebonyolítására.

Szilvási Krisztián
Fotók: Vas Balázs

2014.07.01