Autizmus Világnap Győr 2015


Március 30. és április 2. között Győr városa is figyelmet irányít az Autizmus Világnapjára. A belvárosban zajló programok fotókiállítás-megnyitóval veszik kezdetüket, majd klasszikus zenei koncert következik, hogy április 2-án, a világnapon az autizmussal élők tiszteletére kék-kötésbe boruljon a Széchenyi tér.

Március 30-án, hétfőn 14 órakor a Nyugat-magyarországi Egyetem Apáczai Csere János Karának Cziráki kiállítóterében (Liszt F. u. 42., II. emelet) nyílik meg Daniss-Bodó Eszter fotókiállítása. A tárlatot Eifert János fotóművész nyitja meg, köszöntőt mond Dr. Szabó Péter dékán, valamint közreműködik Pozsonyi-Takács László színművész. A megnyitót 15 órakor a Barsi Ernő teremben beszélgetés követi Daniss-Bodó Eszterrel, aki két – autizmussal élő – gyermeket nevel.

Március 30-án, hétfőn 17 órakor a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskolában (Rákóczi F. u. 57.) KÉK Koncertre kerül sor, ahol közreműködnek a Széchenyi István Egyetem Varga Tibor Zeneművészeti Intézetének növendékei, a Győri Nemzeti Színház zenekarának tagjai, a FriendsBig Band Csorba János vezetésével, valamint Klausz Máté asperger szindrómával élő ütős növendék. A koncert támogatója, szervezője, műsorvezetője Rátz Ágota, a Zenebirodalom Alapítvány művészeti vezetője lesz.

Április 2-án, csütörtökön a győri Széchenyi tér KÉK Kötésbe borul. Szorgos kezű lányok-asszonyok kézimunkáival utcaművészet keretében öltözik kékbe a város barokk főtere, látványosan hívván fel a figyelmet a növekvő számú autizmussal érintett gyermek méltó egészségügyi ellátásának és szakszerű oktatásának fontosságára.

A programok lezárásaként pedig április 2-án KÉK Kivilágítást kap a Nagyboldogasszony Székesegyház, a Városháza és a Jedlik híd.

2015.03.20