Hímestojás kiállítás és vásár

Gyermekek Háza, Győr

Március 22-én (vasárnap) 10.00-16.00 között a Gyermekek Házában (aradi vértanúk útja 23.) ismét sor kerül a Hímestojás kiállításra és vásárra. Ebben az évben is eljönnek hozzánk a tojásírók az ország különböző vidékeiről és bemutatják nekünk a különféle technikákkal készített alkotásaikat.

Lesz itt karcolt, patkolt, áttört, viaszolt, levélrátétes, sárközi, gyimesi és moldvai csángó motívumokkal díszített hímes tojás. A Gyermekek Háza szeretne hozzájárulni ahhoz, hogy a legifjabb nemzedék is hallhasson a régi hagyományokról, megismerkedjen a tojásfestés ősi motívumaival; megpróbálják felkelteni a kicsikben az érdekélődést szüleik, nagyszüleik ünnepei iránt. A belépés ingyenes.

Program:
10.00-16.00: Hímes tojás kiállítás és vásár. Kirakodóvásár kézművesek portékáiból az udvaron
10.00 – 15.00: Húsvéti játszóházak (tojásfestés, tésztasütés, különféle húsvéti dekorációk készítése)
15.00 – 16.00: Szakajtó mesék. Aki mesél: Fábián Szabolcs Csutkó

Kiállítók:
Kóczánné Ács Szilvia (Győr), Huszákné Czencz Marietta (Báta), Csizy Istvánné (Balatongyörök), Gyulai Orsolya (Budapest), Szelesné Kása Ilona (Lakitelek), Bakó Ildikó (Takácsi), Csordás Csabáné (Szombathel)y, Pillerné Marton Emőke (Budapest), Kiss Kálmánné (Kaposvár), Lengyel Géza (Budapest), Kiss Kálmán (Kaposvár), Csákányi Zoltán (Budapest), Bércziné Szendrő Csilla (Esztergom), Bereczné Lázár Nóra (Hódmezővásárhely).

2015.03.12