Győri Tavaszi Fesztivál

2015. március 15. – április 3.

19. alkalommal rendezik meg Győrben a Tavaszi Fesztivált. A hivatalos sajtótájékoztatón Fekete Dávid alpolgármester elmondta, hogy az esemény idén is összefogásnak köszönhető. Több intézmény hozzájárul ahhoz, hogy 2015-ben is színvonalas programok várják az érdeklődőket. Fekete Dávid külön kiemelte a Győri Nemzeti Színházat, mely ebben az évben először szintén részt vesz a rendezvényen.

A győri önkormányzat 8 millió forinttal támogatja a Tavaszi Fesztivált. A cél az, hogy minőségi kínálatot és ugyanakkor megfizethető jegyárakat biztosítsanak. Serfőzőné Tóth Andrea a Győri Művészeti és Fesztiválközpont igazgatója hangsúlyozta, hogy a gyermekprogramoknál kifejezetten családbarát árakra törekedtek.

A programok március 15-én kezdődnek a Győri Nemzeti Színházban. Pottyondy Nóra, a színház kulturális menedzsere tájékoztatott arról, hogy a Fesztiválnyitó után az ExperiDance Tánctársulat lép fel az Ezeregyév című előadásával. Népszerűségüket mutatja, hogy a programra már minden jegy elkelt.

A győri teátrum egy igazi kuriózummal színesíti a rendezvény palettáját, március 28-án tartják Mozart A varázsfuvola című operájának premierjét. Az előadásról bővebb információ itt.

Ízelítő a fesztivál további programjaiból:
- Csík Zenekar
- Nyolc nő – bűnügyi komédia, a budapesti Játékszín előadása
- Agárdy Gábor ikonkiállítás
- Magyar Rhapsody Project
- A 25 éve megújult Műhely folyóirat jubileumi estje
- Hangszercsodák – Mandel Róbert interaktív előadása
- Pinokkió – táncszínházi előadás
- Hímestojás kiállítás

 A Tavaszi Fesztivál teljes programfüzete innen tölthető le.

Szabados Éva

A cikkben szereplő képek a Győri Művészeti és Fesztiválközpont engedélyével kerültek felhasználásra.

2015.03.11