Dumaszínház a Richter Teremben

Kőhalmi Zoltán, Kovács András Péter és Janklovics Péter

Március 20-án (pénteken) 18 órakor és 20.30-kor Kőhalmi Zoltán, Kovács András Péter és Janklovics Péter lép fel a Richter János Hangverseny- és Konferenciateremben (Aradi vértanúk u. 16.), közreműködik Illés Ferenc. Jegyek a Richter-teremben, az Alexandra könyvesboltokban (Árkád és Plaza) és azinterneten kaphatók.

Kőhalmi Zoltán

Gyermekkorának meghatározó élményei szülővárosához, Szenteshez, és a Tisza túlsó partján fekvő "konkurens" településhez, Csongrádhoz kötik. A gimnáziumot Szegeden végezte. Az érettségi után felvették a BME Építészmérnöki Karára. Első évfolyamos hallgatóként, 1998-ban, a Magyar Rádió Humorfesztiváljának győztese lett, szerzőként. A fesztivál után a Rádiókabaréban kezdett dolgozni, később Fábry Sándor gegcsapatának tagja lett az Esti Showder című műsorban. Itt dolgozott együtt Litkai Gergellyel, aki később meghívta az induló Godot Dumaszínházba.

Kovács András Péter

Előadóként 2003-ban próbálta ki magát először a Komédium Színházban, de a szervezés hiányosságai miatt a társulat hamar feloszlott. Litkai Gergely invitálására 2004-ben csatlakozott az induló Godot Dumaszínház tagjaihoz, ebben az évben kezdte írni a Hócipő humormellékletét, a Gúnygejzírt, aminek öt éven át volt szerzője. 2006-ban megnyerte a Magyar Rádió VIII. Humorfesztiválját, azóta a Rádiókabaré állandó szereplője szerzőként és fellépőként, a Kabaréklubot pedig szóvivőként is segíti. Két évet egy reklám- és műsorgyártó cégnél dolgozott, több televíziós műsorban volt gagman.

Janklovics Péter

A Gór Nagy Mária Színitanodában végzett 1999-ben, majd a zalaegerszegi Hevesi Sándor Színház, 2004-től pedig a székesfehérvári Vörösmarty Színház társulatának tagja lett. Vendégszínészként szerepelt már többek között a Budapesti Zsidó Színházban is, 2010 őszétől pedig a budapesti TÁP Színházban dolgozik. Olyan darabokban szerepelt, mint a Hegedűs a háztetőn, Tizedes meg a többiek, Ábrahám, Cseresznyéskert, A csodák városa, Az ember tragédiája, III. Richárd, A kis herceg, A revizor, A salemi boszorkányok. A színház mellett elvállalt pár filmszerepet is, így látható volt a Spáh Dávid rendezésében készült, Aqua című rövidfilmben, mellékszereplőként a nagy költségvetésű Hídember-ben, és a Can Togay jegyezte Egy tél az Isten háta mögött című moziban. Több reklámban feltűnt, különböző karaktereket megjelenítve meg, az országos ismertséget és népszerűséget viszont a 2009-es és 2010-es Sziget-kampány hozta meg neki, amikor a rendezvény arcaként ismerte meg a nagyközönség.

2015.03.10