XVIII. Janikovszky Éva Meseíró Pályázat

Felhívás

janikovszky-eva

A Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár és a Móra Kiadó hagyományaihoz híven, a Budapest Főváros Önkormányzata támogatásával 2023-ban ismét meghirdeti a Janikovszky Éva Meseíró Pályázatát március 1. és április 12. között.

A pályázók három korcsoportban indulhatnak: I. korcsoport: 7-9 évesek; II. korcsoport: 10-13 évesek; III. korcsoport: 14-16 évesek.

A felhívásra 2023. március 1. és április 12. között lehet jelentkezni. Az elkészült meséket, történeteket e-mailen lehet beküldeni a janikovszky@fszek.hu címre. A pályázók tematikai megkötés nélkül, szabadon választott téma feldolgozásával vehetnek részt. Pályázni magyarországi és határon túli településekről egyaránt lehet.

Minden jelentkező egy, maximum 15.000 karakter (5 A/4-es oldal) terjedelmű, nyomtatásban eddig még meg nem jelent írást nyújthat be. A pályamunkákat Word-dokumentumként vagy PDF-fájlként kell az elektronikus levélhez csatolni, a fájl elnevezése tartalmazza a pályázó nevét és a pályamű címét. (Kézzel írt pályaműveket a szervezőknek nem áll módjukban elfogadni.) Az e-mail tárgyában kérik feltüntetni, hogy „Meseíró pályázat”, a levél szövegében pedig minden esetben pontosan meg kell adni a pályázó nevét, életkorát és e-mail-címét. A beküldési határidő 2023. április 12. éjfél.

A pályaműveket a könyvtár könyvtárosaiból álló előzsűri értékeli, és kiválasztja azokat a meséket, amelyeket érdemesnek talált a szakmai zsűrihez való továbbjutásra. A szakmai zsűri dönt a végleges díjazási sorrendről. A pályázattal kapcsolatos értesítések e-mailben történnek. (A pályaműveket az elbírálást követően nem őrzik meg.)

Az ünnepélyes eredményhirdetésre és díjátadóra 2023. június 2-án, pénteken 14 órakor kerül sor a FSZEK Központi Könyvtárában, a Palota Könyvtárban (VIII., Budapest, Reviczky u. 1.), ahová a szakmai zsűrihez továbbjutott pályázókat hívják meg.

A XVIII. Janikovszky Éva Meseíró Pályázat védnökei Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó vezérigazgatója és dr. Fodor Péter, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtár főigazgatója.

Móra Kiadó

2023.03.06