Civil sajtóreggeli – győri és győr környéki programok a tél végi időszakra


civil-sajtoreggeli-2023-1

2023. február 1-én, azaz a Civilek Napján tartotta a Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ hagyományos év eleji sajtóreggelijét, ahol győri és Győr környéki szervezetek mutatták be a következő időszakban várható rendezvényeiket, terveiket kötetlen, jó hangulatú beszélgetés közben.

Túrázzunk a Lehner Gyula Turista Egyesülettel!

A győrszemerei Lehner Gyula Turista Egyesület vezetősége télen sem hagy bennünket unatkozni, számos túrára várják a friss levegőre, aktív időtöltésre vágyókat. Február 5-11. között Székelyföldön kalandozhatunk velük, felmehetünk a Hargitára, a Naskalat hegységbe, a Gyimesi havasokban túrós puliszkát kóstolhatunk, erdei borvízforrásokat látogathatunk meg. Február 18-án Sopronban lesz Kilátó-túra, ahol 11 km-es körtúrájukon felkeresik a Sörházdombi-kilátót, a Károly-kilátót, a Várhely-kilátót, a Gloriette-kilátót. Az idei évben már a harmadik túrázói tanfolyamukat indítják, melynek időpontjai február 25-26., valamint március 11-12. Gyakorlati oktatásaik során az elméletben megtanult tájékozódási módszereket sajátítják el a résztvevők. A tavasz nyitányaként pedig, március 4-én 10 km-es körtúra során felkeresik a Bakony emblematikus kirándulóhelyét, a Római fürdőt, majd a tési szélmalmokat.

A Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület programjai

A Győr Gyárvárosi Baba-Mama Egyesület heti rendszerességgel tart baba-mama klub foglalkozásokat Győrben, Gönyűn és Nagyszentjánoson. Céljuk, hogy ne hagyják magukra a friss és már tapasztalt anyukákat sem, ezért számos ingyenes programba igyekeznek bevonni őket, és elindították az Anyákkal Anyákért Önsegítő Csoportot is. Programok tekintetében február 14-én délelőtt ingyenes Anyatejes táplálást támogató csoportba hívnak minden érintettet. Ugyanezen a napon délután az idei év 2. Ingyenes Győribaba Fóruma lesz látogatható, ahol interaktív előadásra vár minden házaspárt 2 tapasztalt coach a Házasság hete alkalmából. Február 21-én pedig az egyesület szervezésében a Forrás Waldorf Iskolában a Gyermek Intenzív Terápiáért Alapítvány ingyenes újraélesztés oktatást tart, ahol baba, gyerek és felnőtt méretű ambubabákon tanulhatjuk, gyakorolhatjuk a helyes újraélesztési technikát.

Önsegítő csoportok indulnak Csornán az Új Esély Központban

A Baptista Tevékeny Szeretet Misszió csornai Új Esély Központja ingyenes életvezetési tanácsadást, valamint önsegítő csoportokat indít szakmai segítségnyújtással a sajátos nevelési igényű gyermekek szüleinek, kamaszoknak és szüleiknek, valamint a fogyatékkal élők szüleinek és hozzátartozóinak. A fenti problémák hatalmas érzelmi terhet rónak a családtagokra, melyben nem kapnak megfelelő segítséget. Az életvezetési tanácsadást és az önsegítő csoportokat azért hozták létre, hogy enyhíteni tudják a hozzátartozók terheit. További információ kérhető a csorna@btesz.hu e-mail-címen, a 70/953-6478-as telefonszámon, vagy személyesen Csornán, a Gyöngyvirág u. 1. szám alatt a hét minden napján, 7.00 órától 19.30 óráig.

Böllérfesztivál Nyúlon

Február 18-án idén első alkalommal rendezik meg a nyúli Böllérfesztivált a Fiatalokért Együtt Kulturális Egyesület közreműködésével. 12 órától a sportpályán várják az érdeklődőket a látvány disznóvágásra. Készülnek kézműves vásárral, gyereksarokkal és hagyományos ételekkel. Toros káposzta, húsleves, sült hús, hurka és kolbász lesz a választék, melyből különböző csomagokat lehet rendelni. A rendezvény ingyenes, a kóstolós csomag pedig bárki számára egész nap elérhető lesz. A családi csomag és a korlátlan fogyasztás előzetes regisztrációt igényel. A rendezvényen kolbásztöltő és pálinkaverseny is zajlik majd, arra is várják a jelentkezőket. Este Böllérbállal zárják az eseményt, zenél DJ Siptikee.

civil-sajtoreggeli-2023-1

Jótékonykodjuk a Hétköznapok Angyalaival!

A Hétköznapok Angyalai Alapítvány alapítói több mint 20 éve támogatnak rászoruló családokat. Idén is tervezik, hogy farsang, majd húsvét alkalmából minden hozzájuk érkező segítségkérőnek adományt visznek, és ehhez kérik a támogatást tartós élelmiszer, tisztító és tisztasági szerek formájában. A felajánlásokat és a kéréseket is a hetkoznapokangyalai@gmail.com e-mail-címre várják, átvenni elsősorban Győrszentivánon és Győrben tudják egyeztetés után.

A Győrszentiváni Önkéntes Tűzoltó Egyesülettel február 12-én, 14 órai kezdettel jótékonysági délutánt szerveznek a Molnár Vid Művelődési Központban egy helybéli tűzkárosult családnak. Az esemény programjai között a Várakozni tilos, Falcon project, Üstökös Rock Band koncertjei, tombolasorsolás, kincskereső kihívás, cukorkeresés, étel/ital, meglepetés programok szerepelnek. A tombola felajánlásokat a Szent Benedek iskola portáján várják. Támogatói jegyet 5000 Ft értékben lehet vásárolni az Égig Érő Fa – angol-magyar Montessori Családi Bölcsődében (Egressy Béni út 75.) Segítsünk minél többen!

A Sokorópátkai Nőegylet és Sokorópátka Község Önkormányzata programjai

Első alkalommal kerül megrendezésre a Sokorópátkai Boszorkány Tanya április 30-án, a Kőhányáson. A rendezvényre női civil szervezeteket, intézményeket, illetve civil szervezetek és intézmények nő tagjait várják. Mindenki bemutathatja, miben erős, mivel foglalkoznak a legszívesebben. Elsődleges céljuk összefogni azon hölgyeket, akik szívesen és aktívan tesznek a közösségért. Természetesen a kikapcsolódás sem maradhat el ezen a csodás helyen. Vendégboszorkányuk Kollányi Zsuzsi lesz, valamint fantasztikus kézműves árusok is jelentkeztek. Jósnő, varázsfőzetek, boszorkány bogrács és persze este tábortűz.

Régi és új programok a Timaffy László Művelődési Házban

A győrújbaráti kulturális csoport teljes erővel belevetette magát a 2023-as év rendezvényeinek, eseményeinek szervezésébe, mellyel továbbra is a közösség építése a cél. Újdonságokkal, friss programokkal készülnek, de természetesen nem hanyagolják el a korábban kedvelt rendezvényeket sem. A napokban indul a Teret Adunk! program, mely helyi vagy helyi kapcsolódású alkotók, művészek bemutatására törekszik. A kapcsolódási pontokat keresik a civil egyesületekkel, új színfolt a művelődési ház életében a Pamacs Egyesülettel közösen tervezett események sora.

Autistabarát Farsang Győrújbaráton 

Február 11-én, szombaton autistabarát farsangra várja az érdeklődőket Győrújbaráton a Hagyományok Házában a Pamacs Egyesület. Beöltözni lehet, de nem kötelező. Autizmus-specifikussága miatt a rendezvény regisztrációhoz kötött. Részvételi szándékot mindenképpen jelezzék az eseménynél vagy messengeren. Az esemény Facebook-linkje itt található. Az AutifI fiatal lelkes csapatával találkozhatnak március 3-án, pénteken 17 órakor Győrújbaráton szintén a Hagyományok Házában. Autizmussal kapcsolatos szemléletformáló interaktív előadásra és beszélgetésre hívják az érdeklődőket.

A szervezetek Facebook-oldalain az eseményekről további információk találhatók.

2023.02.08