Fűje sarjad mezőknek

Újvárosi Művelődési Ház

Február 25-én szombaton, 18 órakor kezdődik a Csavar Színház Fűje sarjad mezőknek című előadása, amely Száz Pál regénye nyomán készült. Helyszín: Újvárosi Művelődési Ház (Liget u. 55.). A jegyek ára egységesen: 3.000,- Ft.

„Ostobaság minden búbánat, mer minden emúlik evillágba, csak élet nem. Annak még a halál sem szab határt, ami minden másnak. Ezér szeresd az életet, akármilyen is, mer az a legnagyobb kincs! Nyisd ki szíved ládikóját, abbó baj nem lehet.”
Száz Pál: Fűje sarjad mezőknek című előadás a füveskönyvek földi paradicsomkertjébe invitál: a legendamesék birodalmába, az átváltozások mozgalmas terepére, a nyelv és a retorika természetes kincsesházába. Megmutatja, mire képes az emberi elme a maga korlátai között, ha ki akarja betűzni az Úristen könyvét, azaz ki szeretné olvasni a földi világot, érteni szeretné a teremtést. Olyan ábécét, nyelvet ad a kezünkbe, mely természetes hangon képes megszólaltatni a létezés eredendő csodáját és lappangó rettenetét, a történelmi kataklizmák ember- és erkölcspróbáló erejét, lefőzni az ideológiák ködösítő, mérgező párlatait, felmutatni az emlékezés stratégiáit és korlátait, a kikezdhetetlen hit magasztosságát vagy épp önáltató tragikumát.

Színpadra alkalmazta: Varga Emese és Gál Tamás
Dramaturg: Varga Emese
Díszlet: Gál Tamás (Jászai díjas, Dosky díjas)
Jelmez: Szélyes Nagy Andrea
Rendező: Gál Tamás (Jászai díjas, Dosky díjas)
Játsszák: Kiss Szilvia és Gál Tamás
Zene: Varga Gábor

Jegyek elővételben az Újvárosi Művelődési Házban (Győr, Liget u. 55., tel.: 96/315-317) vagy az előadás előtt a helyszínen, ill. február 13-tól a Látogatóközpont / Tourinform Győr irodájában (Győr, Baross u. 21., tel.: 96/311-771) válthatók.

2023.01.26