Advent a Vaskakas Bábszínházban


vaskakas-advent

Egy aprócska, zegzugos, ferde ajtós házikó kéménye füstölög a Vaskakas Bábszínházban: idén is a bábszínházat választotta pihenőhelyéül a Mikulás. Faházának zöld ablakaiban manócskák ülnek, ajtaját rénszarvasok, hóemberek őrzik, lesik a nagyszakállú kívánságát.

Akárcsak a Vaskakas társulata. Levele az Északi-sarkról, pingvinposta útján megérkezett, így a Vaskakas csapata felkészülten várja. Teája az asztalán gőzölög, mamusza a sarokban, ágya bevetve, dunyhája felrázva. December 1-től az ajtó tárva-nyitva, ablakai kukucskálásra hívogatnak.

vaskakas-advent

Miközben a Mikulás pihen, a társulat szorgosan ténykedik tovább, sűrű időszak ez. A Mesés november hírnöke, Cinóber, a füttyös kismadár is megígérte, hogy velünk marad, tovább csivitel és mesél. Nem költöző madár ő, hogy messzire repüljön!

Van, akinek esélye sincs szárnyra kapni. A Bartók teremben négy pingvin totyog, egy jegesmedve didereg a Fagykirály és a Hókirálynő birodalmában. Hóemberek küzdenek az igazságért, hócsatát vívnak, hóangyalok szárnya rebben, és pelyhes havat hint a tájra. Így telik a Télen telelek című bemutató előadás próbája. Hiszen nyáron nyaralni bárhol lehet, de télen telelni csak a Vaskakasban!

vaskakas-advent

Nemcsak a tél mesebeli lakói jelentik a bábszínház mindennapjait. December 18-án, mielőtt az advent a karácsonyban kiteljesedne, valóságos, jószívű felnőttek kedvessége melegíti fel a Vaskakas otthonát. A mese mindenkié, azoké a gyerekeké is, akik helyzetük miatt nem juthatnak hozzá. A jószívű felnőttek nekik vásárolnak négy alkalmas bérletet, amelyet személyesen adnak át advent utolsó vasárnapján, 10 órakor.

Ez a tél nemcsak a karácsonyi ünnepkör heteiben csillog, átöleli az új év öröme, hiszen a szombati Aprók Színháza előadások és a vasárnapi matinék az ünnepek alatt és után sem maradnak el!

vaskakas-advent

A Vaskakas Bábszínház ünnepi programja így alakul:

December 24. szombat: 10 és 11 óra – Aprók Színháza: Cini-cini muzsika
December 25. vasárnap: 11 óra – Karácsonyi matiné: Volt egyszer egy kert
December 31. szombat: 10 és 11 óra – Szilveszteri Aprók Színháza: Tesók!
Január 1. vasárnap: 11 óra – Új évi matiné: Pom Pom meséi

Vaskakas Bábszínház

2022.12.02