Volare – repülj velünk

Szárnyalás a napsütötte Itáliába az Egyetemi Hangversenyteremben

volare-egyetemi-hangversenyterem

Kerecsényi Éva költő és Mohácsi Attila színész-énekes, előadóművész második közös albuma Volare címmel a versek és dalok szárnyán repít bennünket Olaszországba. A lemez győri bemutatójára 2022. november 20-án, az Egyetemi Hangversenyteremben került sor.

Hogy mi a hasonlóság egy költőben és egy színművészben azon kívül, hogy igaz érzésekről, emberi értékekről hasonlóan gondolkodnak? Talán a költészet, a dal és Olaszország szeretete. Hogy ez mennyire így van, arról a lemezbemutató koncerten a közönség és hallgatóság tökéletesen meggyőződhetett.

A mély tartalommal bíró költemények mellett felcsendültek a 60-as, 70-es évekbeli San Remo-i Táncdalfesztiválok igazi nagy slágerei. Ringlispílre ülve hol összekapaszkodva, hol egymástól eltávolodva, szabadon szárnyalva érezhettük át azt a lüktetést, temperamentumot, ami Olaszországról szinte mindenkinek eszébe jut. Nem csupán élményt, szórakozást nyújtott a koncert, hanem egyfajta, szinte megfogalmazhatatlan, megfoghatatlan életérzést. A versek és dalok, a magyar és olasz nyelv, a szólók és duettek váltakozása, valamint a dalokhoz hangulatilag belesimuló táncok – Sárközy Holler Ágnes és Ungi Krisztián táncművészek közreműködésével – dinamikájában is erősítette ezt az érzetet.

Az est folyamán a verseket Kerecsényi Évától és Mohácsi Attilától hallhattuk (akiknek első lemeze 2019-ben érzÉSek és sugallatok címmel jelent meg), míg a dalokat Attila mellett a Maya-trió két tagja, Kamenik Klaudia és Kis-Horváth Melinda, valamint Tihanyi Dániel tolmácsolta, akik duettekkel és szólókkal, valamint vokállal színesítették az előadást és természetesen az albumot is.

A koncerten hallható volt, a lemezre pedig bónuszként felkerült egy dal. Egy dal, melynek zeneszerzője és szövegírója Tihanyi Dániel, aki a Mondd, hogy miért című szerzeményével az emberi kapcsolatokról és az elfogadásról csodálatos gondolatokat közvetít.

…megértést és békét várunk, de egymás fényét oltjuk el, feltétel nélkül mondd, ki fogad el…

Volare – repülj velünk... A zenés-verses hangoskönyv csodás költeményekkel, olasz dalokkal, nagyszerű énekesekkel 8GB-os pendrive-on megrendelhető az info@mohacsiattila.hu címen.

Bári Edit
Fotók: V. Bognár Imre Tivadar

2022.12.01