Teremtsd meg azt a családot, amire mindig is vágytál!

Dr. Eigner Bernadett: Szülő születik – könyvajánló

eigner-bernadett-szulo-szuletik

Amikor megszületik egy kisbaba, akkor rögtön 3 új élet kezdődik: a babával együtt a szülők is „megszületnek”, az ő életük is gyökeresen átalakul. Szülővé válni azonban nem egyetlen pillanat műve, és sokszor nem spontán történik, hanem tudatosan alakítjuk ki a szülői „énünket”.

Mindenki szeretné jól csinálni, mégis szinte minden szülő úgy érzi, hogy nem elég jó benne. Hogyan tudjuk ezt az érzést leküzdeni, hogyan tudjuk realizálni az elvárásainkat magunkkal szemben, és hogyan tudunk pont elég jó anyává és apává válni?

Ezekben segít dr. Eigner Bernadett gyermekterapeuta és pszichopedagógus Mindent a Családról sorozata, melynek első kötete, a Szülő születik a családalapításra készülő vagy családalapításba már belekezdett friss szülőknek szól. Olyan témákat feszeget, mint a felkészülés az új életre, az otthonról hozott szülői minták és ezek átmentése vagy éppen átformálása saját szülőségünkbe, a családi dinamika, a család vezetése, és a kérdések, amiket minden szülőnek meg kell válaszolnia – saját maga előtt.

Közérthetően, barátságosan, a szerző gyermekterapeuta praxisából vett rengeteg mindennapi példával vezeti végig az olvasót a kezdetektől, a családtervezéstől egészen az első évekig. Rávilágít, hogy nem vagyunk egyedül; minden szülő hasonló nehézségekkel néz szembe, és minden helyzetre van megoldás. A játékon, a meséken keresztül segít a gyermekeknek és a szülőknek a harmonikus kapcsolat kialakításában, helyreállításában.

A Szülő születik c. könyv elolvasása arra készteti a szülőt, nagyszülőt, hogy végiggondolja a saját életét. A könyv elolvasásával átérezheti, hogy a szülővé válás milyen óriási felelősség. A könyv elolvasása során visszatekinthet a saját szüleivel való kapcsolatára. (…) Átgondolhatja, hogy mi az, amit a saját családjában mindenképpen másképp, jobban kell tennie, melyek azok a helyzetek, amin tudatosan változtatnia kell. A könyv elolvasásával a szülő megérti, hogy mennyire fontos ismereteket szereznie arról, hogy milyen érzelmi szükségletei vannak egy kisgyereknek. (…) A könyv lehetőséget kínál arra, hogy a segítségével az olvasó és a családtagjai érzelmileg kiegyensúlyozottabb, boldogabb életet teremtsenek meg maguknak.” (Dr. Korsós Lászlóné Ani ny. óvodavezető, szülő, nagyszülő)

A sorozat első kötete, a Szülő születik – Teremtsd meg azt a családot, amire mindig is vágytál! című könyve már kapható a könyvesboltokban és a Móra Kiadónál, valamint készülnek a folytatások is. A könyvbe itt lehet beleolvasni.

Móra Kiadó

2022.11.07