Nagyköveti kampányba kezdett a RÉV Színház


rev-nagykoveti-kampany

A győri RÉV Színház 2006-os megalakulásának évében misszióként határozta meg, hogy színházi nevelési előadásaival térítésmentesen szeretne eljutni résztvevőihez. Ezt az elmúlt évek alatt 95% - ban tartottuk is, néhány rendhagyó alkalmat és konkrét megkeresést leszámítva.

Egy normál évben 200 program alatt közel 6500 résztvevőhöz jutunk el, míg ez a jelenlegi támogatásunkkal 30 előadást és 900 diákot jelent. Hogy ez miért van így, nem részleteznénk, hiszen sok összetevős, és talán most nem is ez a lényeg, hanem az, hogy ezzel szembe kell néznünk, és meg kell tennünk mindent ennek enyhítésére.

Így elhatároztuk, hogy Nagyköveti kampányba kezdünk, hogy a gyerekek továbbra is ingyenesen vehessenek részt programjainkon. Ezért szeptember 26. és október 5. között 15 Nagykövet segítségével vágunk neki a kalandnak, akiknek ti is segíthettek, hogy sikeres legyen a küldetésük!

***

A 2006 óta Győrben működő és azóta folyamatos szakmai fejlődést mutató RÉV Színház elsődleges célkitűzése, hogy olyan diákoknak nyújtson színházi élményt és serkentse őket közös gondolkodásra, akik alig vagy egyáltalán nem részesülnek ilyen tapasztalatokban szociális vagy környezeti helyzetük miatt. A gyakran tantermi körülmények között megvalósuló drámaórák, színházi és színházi nevelési előadások azon túl, hogy közösségi élményt biztosítanak, lehetővé teszik, hogy megértés, nézőpontváltás és gondolkodásbeli változás jöjjön létre a résztvevőkben.

A RÉV Színház komplex színházi nevelési előadásokból építi fel repertoárját: ez olyan színházi nevelési program, amelyben a színház eszközeivel elkészített jelenetek, jelenetsorok és a hozzájuk kapcsolódó felkészítő és feldolgozó beszélgetések, valamint az ebbe sajátos esztétika alapján illeszkedő interaktív munkaformák révén megvalósuló feldolgozás dramaturgiailag szerves egységet képez.

Tehát 2-3-4 vagy akár több színész-drámatanár egy színházi előadás előtt, után, vagy akár közben a résztvevőkkel közösen gondolkodik, játszik, vagyis interakcióba lép velük. A felmerült kérdéseket, gondolatokat többnyire beépítik, felhasználják az előadás során.

2022-ben Magyarországon a budapesti székhelyű, valamint a fővárosban működő társulatok mellett a RÉV Színház az egyetlen, magát vidéki színházi nevelési társulatként aposztrofáló színház, mely valóban vidéken alkot és játszik. Az elmúl 10 évben, több mint 1000 program alatt, 30.000 néző / résztvevőhöz jutottunk el.

A RÉV Színháznak adományozni ezen a linken lehet.

RÉV Színház

Balla Richie-vel, a RÉV Színház vezetőjével korábban már többször beszélgettünk:
- „…hogy csak a színháznak élhessünk”
- „Egyre erősebben látjuk, hogy kik vagyunk mi”
- „Szeretnénk dolgozni, alkotni és játszani!”

2022.10.03