Kultúrházak Éjjel – Nappal

Kulturális kavalkád az Arany János Művelődési Házban

Háromnapos, színes rendezvénysorozatra várják az érdeklődőket a győri (VOKE) Arany János Művelődési Házba, szeptember 23-24-25-én, a Révai utca 5. szám alá (Szárnyaskerék épülete), valamint a győri vasútállomás utascsarnokába. A belépés minden programra díjtalan.

Szeptember 23-án (pénteken) 16 órától a MÁV-DAC Természetjáró Egyesület bemutatkozására kerül sor, „Múlt és jelen – hagyományok és sokszínűség” címmel. 18 órától „A lehetséges extatikus állapota” címmel Fülöp Péter fotográfus, költő tárlata nyílik az intézmény galériájában. A tárlatot megnyitja: Dallos István fotóművész, esztéta. A megnyitót követően a szerző „Szamizdat” című, kísérleti filmetűdje lesz látható.

Szombaton és vasárnap délelőtt két előadásra invitálják a vendégeket, a Biblia szabadegyetem rendezvényeire, 10 órakor. "Mintha ma írták volna" - versek és bibliai gondolatok. Előadó: Oláh László, lelkipásztor, Radnóti-díjas versmondó, valamint „Mihez kezdjek a stresszel?” - a biblia válaszol: „Örök válaszok az élet legnagyobb kérdéseire” - sorozatnyitó előadás. Előadó: Ömböli Krisztián Gyula, lelkipásztor.

A programokat több, állandó kiállítás is kíséri: 

- Fotók a magyar vasutakról - a 2020-as országos fotópályázat díjnyertes képei (Szárnyaskerék épülete).

- Retró söralátét és söröskorsó kiállítás - Jobbágyi Zsolt és Czinger Attila gyűjteménye (Szárnyaskerék épülete).

- A „Vasminiszter” - Baross Gábor emlék-kiállítás (Győr vasútállomás - MÁV-ART galéria).

- Hans-Gusztáv Edőcs: Gőzmozdonyok - fotókiállítás (Szárnyaskerék épülete - nagyterem).

- Baross Gábor emlékfal - a vasminiszter munkássága - ismeretterjesztő tabló (győri vasútállomás utascsarnoka).

- A lehetséges extatikus állapota - Fülöp Péter fotográfus, költő

- Elő/Tér - nyolc óriásfotó (Szárnyaskerék fogadóterme). A kiállítások megtekinthetők a „Kultúrházak éjjel-nappal 2022.” programsorozat keretében, a feltüntetett helyszíneken, 10-18 óráig. A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak.

2022.09.12