Megjelent Mizsér Attila második könyve


mizser-attila-a-siker-tusai

A siker tusái címmel a Pallas Athéné Könyvkiadó Kft. gondozásában megjelent Mizsér Attila olimpiai és világbajnok öttusázó második könyve.

A Légy te is életed bajnoka! alcímmel ellátott mű személyes és online bemutatóján megjelent többek között Gyulay Zsolt, a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke (sporttársához hasonlóan maga is szöuli olimpiai bajnok), valamint a szerző egykori edzői közül Pécsi Gábor és Kárai Kázmér, illetve az üzleti élet több képviselője.

Mizsér Attila nem tagadta, hogy ma is sokat köszönhet egykori sportágának, a 2018-ban Sportháromság címmel megjelent első könyvébe is több elemet átemelt az öttusában tapasztaltakból, az új mű pedig régi sztorik alapján készült motivációs modell. A könyvben saját pályafutásából vett történetekkel ad életvezetési példákat a legszélesebb olvasói közönségnek – a fiataloktól kezdve az üzletemberekig – úgy, hogy sztorikat elevenít fel élversenyzői pályafutásából, és ezek tanulságait a mindennapi életre vetíti. A két fő sztori az 1985-ös világbajnokság, ahol úgy lett egyéni aranyérmes, hogy a futótáv felénél a sárba ragadt az egyik szögescipője, a másik pedig az 1987-es moulins-i világbajnokság, melyen a magyar csapat az első szám, a lovaglás utáni utolsó helyről előrelépve győzött.

Az okleveles kommunikációs és motivációs trénerként és felsővezetői coachként tevékenykedő Mizsér Attila kiemelte: mindkét történetnek az a tanulsága, hogy nem szabad feladni reménytelennek tűnő helyzetben sem. „Én egy cipőben, a másik lábamon zoknival értem célba, mert ha visszafordulok rengeteg időt veszítek. Moulins-ben pedig a rosszul sikerült lovaglás után tiszta lapot kezdtünk a fiúkkal, nem keseregtünk, és a következő tusákban én egyéni csúcsot úsztam, Martinek Jani élete legjobbját lőtte, az egyébként is jó vívó Fábián Laci pedig »szétszúrta« a mezőnyt” ‒ elevenítette fel a múltat a népszerű Rizsa, aki az egész könyv tanulságát is megfogalmazta.

Az életben meg kell határozni a célt, de nem szabad mindig azért reszketni. Tudd a célt, de ne görcsölj rá!” ‒ tanácsolja a sportlövőként is országos bajnok Mizsér Attila.

A siker tusái kötet jelenleg a Pallas Athéné Kiadó weboldalán és a Bölcs Vár könyvesboltban kapható 3999 forintért, de idővel a nagyobb könyvesláncokban is elérhető lesz majd.

Forrás: MTI

2022.09.05