Zenélő Udvarok koncertsorozat

’’Nyitány’’ az Apátúr-ház udvarán

A Győri Filharmonikus Zenekar lezárta évadát, és hamarosan útjára indítja nyári szabadtéri koncertsorozatát. A Zenélő Udvarok program első bemutatkozását 2022.  június 30-án (csütörtökön) 19 órakor tartja a jól ismert és közkedvelt helyszínen, az Apátúr-ház (Győr, Széchenyi tér) udvarán.

Vérpezsdítő és lendületes dallamokkal veszi kezdetét a méltán népszerű programsorozat. A kamara-szimfonikus bemutatkozást Rajna Martin vezető karmester dirigálja. Elsőként Haydn A megjutalmazott hűség című korai operájának nyitánya hangzik fel, majd a mester Esz-dúr trombitaversenyével a társulat szólistája, Vörös Ádám lép a társulat és a közönség elé, a nyáresti koncertet Mozart Prágai szimfóniája zárja.
A belváros jól ismert helyszínein túl, a felfedezésre váró impozáns terek is bekapcsolódnak a sorozatba, ahol a kamarazene hangosítás nélkül, saját akusztikai környezetében szólal meg. Augusztusban újra zeneszó tölti meg az Apátúr-ház, a Várkazamata-Kőtár és a Borsos Miklós Múzeum udvarát. A tervek szerint a zeneszerető városlakók előtt megnyitja kapuit a Püspökvár és a Bencés Gimnázium is.

2022.06.22