Lady Gaga Jokernek énekel, azték denevérember jön Mexikóból, Havas Jon önálló sorozatot kap


lady-gaga-kit-harrington

A Joker című film folytatásában, Joaquin Phoenix oldalán szerepelhet az Oscar-díjas Lady Gaga – értesült a Deadline.com. Az énekesnő-színésznővel, aki legutóbb A Gucci-ház című filmben tűnt fel, a Warner Bros. tárgyal a Joker: Folie a Deux című produkció egyik főszerepéről.

Az új film sajtóhírek szerint egy musical lesz, cselekményének részleteiről egyelőre azonban semmi sem szivárgott ki. Annyit már lehet tudni, hogy Todd Phillips marad a rendező, a forgatókönyvet pedig Scott Silverrel együtt írja.

A Deadline úgy értesült, hogy Harley Quinn szerepéről tárgyalnak Lady Gagával. Quinn a képregénysorozatban az Arkham elmegyógyintézet pszichiátere, aki beleszeretett páciensébe, Jokerbe. Az előzményben Jokert alakító Phoenix még nem írta alá a folytatás szerződését, de a lap szerint közel állnak hozzá.

Todd Phillips 2019-es Jokere Arthur Fleck mentálisan sérült standupos, aki lefelé sodró spirálba kerül, mely a legendás gonosztevő megszületéséhez vezet. A film több mint egymilliárd dollárt (381,6 milliárd forint) hozott világszerte, Phoenix az alakításért megkapta első Oscarját, a kisérőzenét szerző Hildur Gudnadóttir szintén hazavihetett egy aranyszobrot.

Egész estés, Mexikóban játszódó animációs filmet rendelt meg az HBO Max Latin-Amerika az azték denevéremberről – jelentették be a guadalajarai nemzetközi filmfesztiválon. A Batman Azteca: Choque de Imperios (Azték Batman: Birodalmak összecsapása) című produkciót a Warner Bros. Animation és a DC Comics készíti latin-amerikai stúdiókkal közösen – írta a Deadline.com filmes hírportál.

A film története szerint az azték birodalom idején egy fiatal fiú, Yohualli Coatl apját és a falu vezetőjét megölik a spanyol hódítók. Yohualli a fővárosba, Tenochtitlanba menekül, hogy figyelmeztesse a veszélyre Moctezuma királyt és főpapját, Yokát. Tzinacan, a denevéristen templomát rejtekhelyül használva mentorával és segítőjével, Acatzinnal együtt a fiú olyan felszerelést és fegyverzetet fejleszt ki, amellyel felveheti a harcot a spanyol hódítók ellen, megvédheti Moctezuma templomát és megbosszulhatja apja halálát. A film teljes egészében Mexikóban készül, helyi szakemberekkel, bemutatva az ország gazdag művészeti örökségét.

Önálló sorozatot készít az HBO a Trónok harca Havas Jonjáról – értesült a The Hollywood Reporter. A streamingszolgáltató elkezdte az óriási kasszasikert arató fantasysorozata első folytatásának fejlesztését, melynek középpontjában a kegyetlen világban családja nemes értékeiért harcoló hős, Havas Jon áll. A rajongók kedvencének számító szereplőt ismét Kit Harrington (a képen) fogja alakítani. A színészt kétszer jelölték Emmy-díjra a fantasysorozat hősének megformálásáért.

A Trónok harca utolsó évadában Havas Jon megtudta, hogy igazi neve Aegon Targaryen, a Vastrón lehetséges örököse. Az évad utolsó epizódjában elűzték Westerosból, és régi életét hátrahagyva a Vadakkal együtt a Faltól északra utazott. A Trónok harca nyolc évada után Harrington a Marvel-univerzumban bukkant fel, a 2021-ben bemutatott Örökkévalókban játszott.

Az új széria híre azt jelenti, hogy az augusztusban induló Sárkányok háza előzménysorozaton kívül már hét Trónok harca-projekt készül. A Sárkányok háza a Targaryen-házon belüli polgárháborúról mesél, az eredeti sorozat cselekménye előtt 200 évvel játszódik.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép.

2022.06.20