Óvár... képekben őrzött emlékek

A Mosonmagyaróvári Fotóegyesület kiállítása a VOKE Művelődési Házban

mosonmagyarovari-fotoegyesulet-voke

2022. május 13-án a győri VOKE Arany János Művelődési Ház galériájában nyílt meg egy látványos kiállítás a Mosonmagyaróvári Fotóegyesület fotóiból, szép számú érdeklődő közönség előtt Óvár... képekben őrzött emlékek címmel.

A kiállítók: Bán András, Csapó István, Goda Barbara, Kertész Attila, Kiss Zoltán, Kocsis Julianna, Lengyel Zsolt, Molnár Lajos, Pál Miklós, Scháling Anita, Talpas Balázs, Varga Milán, Virág Tamás.

A rendezvény alaphangulatát a Richter János Zeneművészeti Szakgimnázium tanulóinak (Németh-Kövi Laura és Horváth Dániel) énekei teremtették meg, majd Reichardt Laura, a VOKE munkatársa köszöntötte a megjelenteket.

Virág Lajos fotográfus, a Győri Fotóklub Egyesület tagja megnyitóbeszédében hosszasan értekezett a művészeti ág történetéről a kezdeti fotózással, fotókkal szembeni elvárásoktól, anyagoktól, lehetőségektől kezdve a mai professzionális képalkotásokig. Közben a kiállított képeken mutatta meg az érdeklődő közönségnek, mi az, amiről beszél, hogyan, milyen céllal, milyen elvárások mentén, milyen eredménnyel hozzák létre fotóikat a mai művészek.

Kertész Attila, a Mosonmagyaróvári Fotóegyesület vezetője ezután csupán röviden kívánt jó szórakozást, nézelődést a képek közt, s hívta meg a jelenlévőket kiscsoportos beszélgetésekre, együtt-fotózásokra, a kis teremben felhalmozott finom sütemények, üdítőitalok élvezetére.

A kiállításmegnyitó közben a fali tévé képernyőjén az ARANY GALÉRIA 30 éves története folyamán régebbi kiállításokon készített fotókból tekinthettek meg a jelenlévők válogatást (33-39. fotók).

A kiállítás 2022. május 31-ig tekinthető meg, naponta 10-17 óra között (Szárnyaskerék épülete, 9021 Győr, Révai u. 5-10.).

Molnár György, a GYAK és a Győri Fotóklub Egyesület tagja

2022.05.18