Fazekas Máté Bence: Kilakoltatás és Odegnál Róbert – Horváth Illés: Lélekpark

Magyar premierek a Fantasporto filmfesztiválon

lelekpark-film

Fiatal, elszánt bírósági végrehajtó és állatkerti krokodilok között ébredő, emlékezetkihagyásos férfi történetét is megismerheti az április elsején kezdődő portói nemzetközi filmfesztivál közönsége. Fazekas Máté Bence Kilakoltatás és Odegnál Róbert – Horváth Illés Lélekpark című filmjeit tűzi műsorra a 42. Fantasporto.

Két izgalmas, magyar premier gazdagítja az április elsején kezdődő, patinás portói nemzetközi filmfesztivál, a Fantasporto programját. A Nemzeti Filmintézet színházak és filmesek együttműködését inspiráló támogatásával készült a Blue Duck Arts és a Móricz Zsigmond Színház kooperációjában a Lélekpark című fantasy-thriller.

Az Odegnál Róbert és Horváth Illés rendezésében készült alkotás története egy állatkertből indul, ahol egy férfi anyaszült meztelenül ébred a krokodilok között. Nem emlékszik, hogyan került oda, és ha ez nem lenne elég, arról sem tud beszámolni, hogy hol volt az elmúlt három évben. A nem mindennapi ügy egy fiatal és fényes elméjű nyomozónőnél landol. A Lélekpark főszerepeit Staub Viktória, Pregitzer Fruzsina és Horváth László Attila játssza, a producer Roskó Péter és Vékes Csaba volt. A premier a Fantasporto 21 új alkotást bemutató versenyprogramjában lesz, és hamarosan Brazíliában is műsorra tűzik a Fantaspoa fesztiválon.

kilakoltatas-film

Fazekas Máté Bence Kilakoltatása, amely az NFI pályakezdő filmesek bemutatkozását támogató Inkubátor Programjában készült, a portói filmfesztivál Semana dos realizadores (Rendezők hete) válogatását gazdagítja. A magyar mozikban már látható, szatirikus hangvételű dramedy egy fiatal, elszánt bírósági végrehajtó és egy elkeseredett, kilakoltatás előtt álló néni heroikus küzdelmét meséli el egy végtelenül hosszú napba sűrítve.

Orosz Ákos és Nagy Mari főszereplésével készült a megtörtént események által ihletett mozifilm, melyet a magyar kritikák lelkesen fogadtak. A Kilakoltatás az FP Films és a Filmfabriq koprodukciójában készült, producere Fülöp Péter és Osváth Gábor. A portói premiert követően a Kilakoltatás lesz a nyitófilmje a szicíliai Kin Est Fest fesztiválnak, mely a legizgalmasabb közép-európai filmekből mutat be válogatást.

Nemzeti Filmintézet

2022.04.01