Ewan McGregor sorozatban lesz Obi-Wan, szériában tér vissza a Szárnyas fejvadász, újra együtt a Hanks-Zemeckis-Roth trió

Három filmes hír a nagyvilágból

ewan-mcgregor-ridley-scott-tom-hanks

Májusban debütál a Disney+ streamingszolgáltató műsorán a Star Wars jedilovagjáról, Obi-Wan Kenobiról szóló sorozat. A címszerepet Ewan McGregor alakítja, aki korábban mozifilmekben is eljátszotta a hőst. A sorozatot 45 évvel az első Star Wars-film bemutatása után láthatják a nézők – írta a The Hollywood Reporter.

Ewan McGregor először az 1999-ben bemutatott Star Wars I. rész – Baljós árnyakban játszotta Obi-Want. A filmben Alec Guinness szerepét vette át, aki az eredeti Star Wars-trilógiában alakította a már idős jedilovagot. Az Obi-Wan Kenobi-sorozat tíz évvel a Star Wars III. rész – A Sith-ek bosszúja cselekménye után játszódik. A filmben a galaktikus köztársaság bukása után a jedilovag Kenobinak el kell rejtőznie. Hayden Christensen a sorozatban is Darth Vadert játssza majd, a szereposztásban pedig Moses Ingram, Joel Edgerton, Bonnie Piesse, Kumail Nanjiani, Indira Varma, Rupert Friend, O’Shea Jackson Jr., Sung Kang, Simone Kessell és Benny Safdie is látható.

A sorozatot Deborah Chow rendezte, és a Lucasfilm főnökével, Kathleen Kennedyvel együtt executive producerként is közreműködött. A Disney streamingszolgáltatására már az ugyancsak a Star Wars-univerzumból született The Book of Boba Fett című sorozat utolsó epizódja is elkészült. A Diego Luna főszereplésével forgatott Andort pedig idén szintén láthatja a közönség. Közben már készítik a The Mandalorian harmadik évadát, a Rosario Dawsonnal tervezett Ashokához pedig válogatják a szereplőket.

A Szárnyas fejvadász replikánsainak története az Amazon Prime Video streamingszolgáltatásán folytatódik: a Blade Runner 2099 egyik executive producere Ridley Scott, az eredeti film rendezője lesz. A kultmozi 2017-ben folytatódott a Denis Villeneuve rendezésében készült Szárnyas fejvadász 2049 című produkcióval.

Az Amazon Stúdió nemrég jelentette be, hogy a történet tovább folytatódik a Blade Runner 2099 című sorozattal, amelynek forgatókönyvét Silka Luisa írja, aki executive producerként is dolgozik majd a szérián – számolt be róla a deadline.com. A Blade Runner 2099 az első élőszereplős sorozat, amely a Szárnyas fejvadász nyomán születik. Hollywoodi hírforrások szerint elképzelhető, hogy Ridley Scott is rendez majd epizódot vagy epizódokat, ahogy A farkas gyermekei című HBO-sorozatnál tette, de ezt a stúdió nem erősítette meg. Scott jelenleg a Joaquin Phoenix és Vanessa Kirby közreműködésével készülő Napoleon című filmen dolgozik.

A Blade Runner 2099, ahogy a címe is jelzi, ötven évvel a Szárnyas fejvadász 2049 után veszi fel a történet fonalát. Deckard, a Szárnyas fejvadász főszereplője (Harrison Ford), aki Villeneuve folytatásában is megjelent, a sorozat történetének idején már nyilván nem él, ahogy más szereplők sem, ezért a szériában valószínűleg számos új szereplővel találkozhat majd a közönség. A szárnyas fejvadászok olyan nyomozók, akiknek feladata a humanoid robotok, replikánsok felkutatása, akik földön kívüli kolóniákról szöktek meg, ahol többek között munkaerőnek vagy katonáknak szánták őket a véget nem érő intergalaktikus háborúkban. A Szárnyas fejvadász korában a túlnépesedett Föld már szinte lakhatatlanná vált.

A Forrest Gump Oscar-díjas triója, Tom Hanks, Robert Zemeckis és Eric Roth új filmen dolgozik – értesült a Deadline.com szórakoztatóipari magazin. A készülő mű alapjául Richard McGuire képregénykönyve, a Here szolgál. A főszereplő Hanks lesz, Zemeckis rendezi, a forgatókönyvet pedig Roth írja. A 2014-ben megjelent képregénykönyv középpontjában egyetlen szoba áll, és úttörő módon, az időben „ugrálva” azt mutatja be, hogy mi történt azon a helyen több százezer év alatt. A lap értesülései szerint a Here nagyszabású, nagy költségvetésű film lesz, a Playtone és az ImageMovers gyártja.

A Forrest Gump óta Hanks többször is dolgozott Zemeckisszel, és Roth írta a forgatókönyvét a Rém hangosan és irtó közel című filmnek, amelyben Hanks főszerepet játszott. A három filmes azonban most fog először újra együtt dolgozni a hat Oscar-díjjal jutalmazott film óta, amelyért mindhárman hazavihették az arany szobrocskát.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2022.02.27