Sci-fiben szerepel Laura Dern és Benedict Cumberbatch, Chris Evans pedig Ryan Goslingra vadászik

Két filmes hír a nagyvilágból

Az Oscar- és BAFTA-díjas Laura Dern, a Hang nélkül sztárja, Noah Jupe és az Oscar-jelölt Benedict Cumberbatch egy családot alakít Justin Kurzel Morning című sci-fijében.

A deadline.com cikke szerint a film a közeli jövőben játszódik, amikor egy pirula segítségével már nincs szükségük alvásra az embereknek, és egy mesterséges nap biztosítja, hogy ne is legyen éjszaka. Ám amikor egy új generáció már alvás nélkül nő fel, a fiatalok fellázadnak, hogy visszaköveteljék az álmokhoz való jogukat. A Morning forgatókönyvírója Sam Steiner, a szkriptet Benedict Cumberbatch és Adam Ackland SunnyMarch produkciós cége szerezte meg. Cumberbatch, aki legutóbb Jane Campion A kutya karmai között című filmjében szerepelt, a film executive producere is lesz Laura Dernnel és Jayme Lemonsszel együtt.

Justin Kurzel tavaly Nitram című pszichodrámájával jelentkezett a cannes-i filmfesztivál versenyprogramjában, és filmje főszereplője, Caleb Landry Jones elnyerte a legjobb színész díját. A Morningban Cathy (Dern) az alvásmentes világ támogatója mindaddig, míg férje (Cumberbatch) halála után az ő és fia, Danny (Noah Jupe) élete darabjaira nem hullik. Danny belesodródik az álmodozók felforgató alvilágába, Cathynek pedig szembe kell néznie rémálmaival, és keményen meg kell küzdenie azért, hogy ne veszítse el a fiát. Adam Ackland szerint a Morning elgondolkodtató történet egy olyan valóságról, amely nem áll távol a miénktől, és amelyben a produktivitásra való folytonos törekvés megmérgezte a kapcsolatteremtésre, a gyászra és a szeretetre való képességet.

Chris Evans Ryan Goslingra vadászik a The Gray Man című új akcióthrillerben, amelyet Joe és Anthony Russo készít a Netflix számára. A deadline.com cikke szerint a streamingszolgáltató, amely a pandémia alatt további tízmillió előfizetővel gyarapodott, James Bond-színvonalú új filmsorozatban gondolkodik, amelyhez minden eddiginél nagyobb, 200 millió dolláros (62 milliárd forintos) költségvetést biztosítanak. A Joe Russo, Christopher Markus és Stephen McFeely forgatókönyvéből készülő The Gray Man egy volt CIA-ügynökről, Court Gentryről szól, akiből szabadúszó bérgyilkos válik. Az akcióthriller egy gyilkosok közötti halálos párbaj, amelyben Gentryre (Gosling) vadászik világszerte egykori CIA-s kollégája, Lloyd Hansen (Evans). A forgatókönyv Mark Greaney 2009-ben megjelent, azonos című regényén alapul, amelynek folytatásai is sikert arattak. A film producerei között szerepel a Russo fivérek és Mike Larocca AGBO produkciós cége, valamint Joe Roth és Jeff Kirschenbaum is. A várakozások szerint Gosling egy sor további Grey Man-produkcióban alakítja majd a főszerepet. A forgatás Los Angelesben kezdődhet januárban, a további nemzetközi helyszíneket később véglegesítik.

„Az a szándékunk, hogy a The Grey Man felvegye a versenyt bármelyik mozifilmmel, és hogy Goslinggal és Evansszel forgathatunk, az egy valóra vált álom számunkra. Úgy képzeljük, hogy létrehozunk egy franchise-t, és felépítünk egy egész univerzumot, amelynek Ryan áll a középpontjában” – mesélte Joe és Anthony Russo. A testvérek a Hercules élőszereplős változatán is dolgoznak a Disneynél, és a Netflixszel, valamint Michelle és Barack Obama Higher Ground Productions nevű cégével közösen adaptálják az Exit West című regényt.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép; 4. kép.

2022.02.20