Újvárosi esték programsorozat

Pódiumest a Magyar Kultúra Napja alkalmából

2022. január 22-én (szombaton) 18 órakor Silentio Transeo címmel a XX. század elhallgatott irodalmából hallhatnak válogatást az Újvárosi Művelődési Házban (Liget u. 55.). Az előadás a Soproni Petőfi Színház és a Forrás Színház koprodukciója. Rendezte: Pataki András, Jászai Mari-díjas. Szereplők: Molnár Anikó, Papp Attila.

A jegyek ára egységesen: 1500 Ft
Jegyek az előadás előtt a helyszínen vagy elővételben a művelődési házban, illetve a Látogatóközpontban válthatók. Maszk használata kötelező!
A magyar irodalom mindig is bővelkedett a líra és a próza termékeny kiválóságaiban, ám történelmünk sötét szakaszaiban – mikor embernek maradni is igen nehéz volt – már megfogyatkozott azoknak a névsora, akik morálisan helyt tudtak állni, képesek voltak szólni, vagy épp hallgatásukkal lázadni egy adott kor uralkodó eszmevilága, a háború vagy egy politikai rendszer ellen. Azért találunk néhány nevet a sorban, amelyek viselői iszonyatos áldozatok árán mégis megtették. Nemet tudtak mondani, nem voltak hajlandóak kisebb-nagyobb kompromisszumokat kötve alkotni és élni. Kimondták a kimondhatatlant. Az előadás ebből az elhallgatott magyar irodalomból kíván keresztmetszetet adni, s a közönség a pódiumestet követően talán már ismerősként köszönt majd olyan szerzőket is, mint – a teljesség igénye nélkül – Márai Sándor, Hamvas Béla, Herczeg Ferenc és Szabó Dezső vagy éppen Sinka István és Utassy József.

2022.01.11