Adventi koncert az Aranykapu zenekarral

Bári Edit írása

aranykapu-koncert-magtar

2021. december 11-én egy egészen különleges helyszínen, a kismegyeri Magtárban vehettek részt az érdeklődők az Aranykapu zenekar adventi koncertjén.

A lézerpisztolyozásról, pánik (para) szobákról, kvíz játékokról közismert színtér egyedi hangulatot árasztott. Boltív alatt, duruzsoló kályha közelében lépett fel a zenekar, hogy egy, a tőlük megszokott különleges hangzásvilágú, interaktív előadással örvendeztesse meg a közönséget.

A zenekar tagjai Töreky Zsuzsi (ének), Kiss Krisztián (dalszerző, zongora gitár) és Lőrincz Tamás (nagybőgő, cajon, udu, gitár, harangjáték) arra törekszenek, hogy a néphagyományból merítve, de mégis különleges hangzásvilággal tolmácsolják a zenei- és anyanyelvi értékeket már a legfiatalabb korosztálynak.

Ezen a délutánon a mindenki által ismert karácsonyi dalok mellett felcsendültek saját szerzemények is. Így a gyerekek Töreky Zsuzsival együtt sütötték a kalácsot (Anya süt), vagy éppen varázsolódtak gyertyává (Ég a gyertya…). Természetesen az elhangzott dalok a télről, a karácsonyi készülődéről és a gyerekek által oly nagyon várt hóesésről szóltak.

A 2013-ban alakult zenekar magával ragadta, bevonta a gyerekeket az éneklésbe, táncolásba, játékba. A gazdag hangszerpark segítségével nemcsak a dalokat és mondókákat ismerhették meg a kicsik, hanem a hangszereket is.

A közel egy órás koncert alatt a jelenlévők – kicsik és nagyok – ráhangolódhattak arra a csodálatos hangulatra, amely advent idején mindenkit megérint.

Bári Edit
Fotók: Benyik András, Malatinszky Szilvia

2021.12.14