''Eléred a kék eget''

Kerekítő a Könyvszalonon

toreky-zsuzsi-kerekito

Töreky Zsuzsi énekes és zenepedagógus téli mondókákkal, állatos játékokkal, vidám muzsikával és az elmaradhatatlan Kerekítő Manóval várta a gyerekeket a 20. Győri Könyvszalonon. És bizony érkeztek is szép számmal, zsúfolásig megtelt a színházban a Mesekuckó.

A „Kőketánccal” felébresztett Manó megtornáztatta a kicsiket, akik az anyukákkal együtt bátran dalra fakadtak, sőt néhányan még táncra is perdültek. Egy-egy lírai szépségű ének is felcsendült, hogy megmozgassa a gyerkőcök képzeletét.

Bizonyára sokan ismerik már Zsuzsi remek hangulatú foglalkozásait. De azért is nagyon jó, hogy a Kerekítő helyet kapott a Könyvszalonon, mert így többen találkozhatnak ezzel a hagyományokat felelevenítő komplex programmal. Olyan mondókákat, dalokat és játékokat tanulhatnak meg a szülők, amelyek észrevétlenül fejlesztik a gyermek hallását, ritmusérzékét, beszédészlelését, beszédértését, szókincsét, memóriáját és anyanyelvi képességeit. Az értelmi képességek fejlődésén túl az érzelmi életükre is nagy hatással vannak. És nem utolsósorban közösségi élménnyel is gazdagítják a kicsik és az anyukák életét.

Szabados Éva
Fotók: Nagy-Benczey Viktor

2021.11.24