Zabaszauruszok 5. ‒ A Százfok-öböl réme

M. Kácsor Zoltán könyvbemutatója

m-kacsor-zoltan

Mindig nagy öröm, ha egy könyves ünnepen gyermekkönyveket mutathatunk be, és ha ezeken a bemutatókon szép számmal vannak érdeklődők, hiszen a ma gyermekéből válik a holnap olvasója. Nem volt ez másképp a 20. Győri Könyvszalonon sem, ahol a Mesekuckóban péntek délután öt órakor M. Kácsor Zoltán egy interaktív foglalkozás keretében ismertette könyvsorozatának 5. kötetét.

A jelenlévők számára nem volt ismeretlen Rilex, Kunyi és Barmol, a három főszereplő, akik most az 5. kötetben csúf csapdába esnek a Végtelen-síkságon. Vajon sikerül-e kiszabadulniuk és eljutniuk a bölcsek falujába...?

m-kacsor-zoltan

Az interaktív, játékos bemutatón a szerző és Bertóthy Ágnes illusztrátor ügyesen vonta be a gyermekeket a mesefolyam történetébe, amelynek során kiderült, hogy nagyon jól ismerik az előző köteteket, és bizony már nagyon várták a folytatást. Helyesen megválaszolt kérdések, kvízek, rajzos összekötős feladványok, és máris sokasodhattak az ajándékba kapott könyvjelzők.

A kérdésre, hogy tovább izgulhatunk-e a mese hőseinek hihetetlen kalandjain, a szerző, M. Kácsor Zoltán elárulta, hogy még két kötet megjelentetését tervezi.

Bári Edit
Fotók: Vas Balázs

2021.11.22