Életek és italok a kávézóban

Morvay Szabolcs könyvének bemutatója

morvay-szabolcs

Mindenhol jó, de legjobb a kávéházban.” Vajon miért is gondolja így Henri, a regény főszereplője az elején, és a történet végén miért érzi mégis úgy, hogy „Mindenhol jó, de legjobb otthon”? A 20. Győri Könyvszalon keretében bemutatott kötetből minden kiderül. Az elsőkönyves szerzővel dr. Fekete Dávid beszélgetett péntek délután a Kisfaludy Károly Könyvtár Muzeális Gyűjteményében.

Morvay Szabolcs első szépirodalmi alkotását ismerhették meg az érdeklődök. A történet meghatározó helyszíne a kávéház, ahol egy harmincas évei elején járó újságíró munkaideje nagy részét tölti, dolgozik, és az élet nagy kérdéseiről, na és a nagy „Ő”-ről elmélkedik.

A kávézók hangulata, egyfajta intim világa meghatározó helyszíne a történetnek, hiszen hősünk itt küzd meg saját magával, és jellemfejlődése során fogalmazza meg a számára fontos gondolatokat, amelyhez nagymértékben hozzájárul Abigél személye is.

A romantikus, vígjátékszerű regény rendkívül olvasmányos, ugyanis a szerző – alkalmazkodva a megváltozott olvasási szokásokhoz – rövid fejezetekre tagolta a történetet, így egy-egy rész akár egy kávészünet alatt is olvasható.

Az ígéretesnek tűnő és életszerű kérdéseket boncolgató regény magánkiadásban jelent meg.

Bári Edit
Fotó: Óbert Klára

2021.11.22