A Nagy Könyves Beavatás

Elkezdődött az országos olvasásnépszerűsítő kihívás hatodik évada

nagy-konyves-beavatas-6-evad

Légy Te is Beavatott!Szerinted az olvasás magányos dolog? Csak akkor, ha egyedül teszed!” Ezekkel a gondolatokkal indult útjára 2021. október 10-én A Nagy Könyves Beavatás játék hatodik évada.

A kihívás online zajlik november 7-től március 27-ig a nagykonyvesbeavatas.hu oldalon, ahol részletesen lehet tájékozódni a játék és a jelentkezés menetéről, illetve a regisztráció is itt történik.

Az elmúlt évek alatt kiderült, hogy az olvasás közösségi élmény, csapatmunka, fantasztikus őrület, amely hónapokon keresztül fogva tart, lebilincsel, ott van a gondolatainkban, és mindig nagyon szomorú, amikor véget ér. Akár egy jó könyv esetében.

Miről szól a játék? Először is kell egy csapat, amely minimum 2, maximum 5 főből állhat. A játék Veronica Roth A beavatott című regényére épül, így a játékosok bekerülhetnek a könyvben szereplő hat csoport valamelyikébe: lehetnek Barátságosak, Bátrak, Csoportnélküliek, Elfajzottak, Műveltek vagy Őszinték.

A csapatok egy tematikusan válogatott olvasmánylistából, a Könyvválasztóból választhatják ki azokat a történeteket, amelyekhez könyvajánlót írnak. Hónapról hónapra egy-egy kreatív feladat elkészítése is a játék része lesz, de hogy konkrétan milyen kreatív teendők lesznek idén, az legyen egyelőre meglepetés!

Az elmúlt évek legizgalmasabb feladatai közé tartozott könyvtrailer készítés, borító újratervezés, kalligram rajzolás, messengeren üzenhettek kedves vagy kevésbé kedves regényhősöknek, illetve a játékosok kedvük szerint folytathatták vagy változtathatták meg az aktuálisan kiválasztott könyv végét. A fordulók között Kis Könyves Kalandozásokban is részt vesznek a játékosok, illetve a Grátisz játékban extra pontokért folyik a küzdelem.

A kihívás végén értékes nyereményekkel honoráljuk a „Legkreatívabb feladatot” és a „Legjobb könyvajánlót” megalkotó csapatokat, de mindannyian tudjuk, hogy a játék értéke nem a díjakban rejlik, hanem a közös munka alatt átélt élményekben.

A Nagy Könyves Beavatás egy lehetőség találkozni a könyvekkel, az olvasmány élményével, egymással, a könyvtárral. Lehetőség beszélgetésekre, új barátságok születésére, illetve a könyvek megismerésén túl egymás és önmagunk felfedezésére. Légy beavatott! A történet Te vagy!

Regisztráció október 10. és november 7. között itt lehetséges, valamint további információk találhatók a játék Facebook-oldalán is.

Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár

2021.10.15