Komédiás beszélgetések – Találkozás Mihályi Orsi színművésszel

Bári Edit írása

mihalyi-orsi

2021. október 9-én, délután 4 órakor a győri „Színházat mindenkinek” elnevezésű csoport tagjai ismét vendégül láthattak egy színművészt a Komédiás Étteremben, hogy kötetlen beszélgetés és egy csésze kávé mellett diskuráljanak színházról, előadásokról, szerepekről: a meghívást ezúttal Mihályi Orsi, a Győri Nemzeti Színház művésze fogadta el.

A Kisfaludy-díjas (2011) és Taps-díjas (2017) művész 1982. január 10-én született Székesfehérváron. Már általános iskolában sorra ért el helyezéseket a szavaló- és prózamondó versenyeken, így szinte nem is lehetett kérdés a pályaválasztás. Noha a Vasvári Pál Gimnáziumban érettségizett, 2002-2003 között már a Budapesti Operettszínház Pesti Broadway tanulója, majd 2003-2005 között az Új Színház stúdiósa volt.

2005-től a Győri Nemzeti Színház tagja, a közönség számos nagyszerű szerepben élvezhette játékát az elmúlt 17 év színházi évadában. Nagyon kellemes, egyedi orgánuma számunkra mindig különlegessé teszi az előadást, amelyben láthatjuk. A színházrajongók körében szinte bizonyos, ha nem látjuk Mihályi Orsit a színpadon, csak valahol messziről halljuk, akkor is azonnal felismerjük a hangjáról.

2016 és 2019 között a Színház- és Filmművészeti Egyetem drámainstruktor szakos hallgatójaként képezte tovább magát, diplomamunkája, a Műselyemlány a 2019-es színházi nyílt napon volt látható.

Szerepálom? Mihályi Orsi szerint a szerep és a művész megtalálja egymást, bár annyit elárult, hogy a zenés műfaj gondolatával szívesen kacérkodik. A győri színházban az idei évadban is több szerepben, az Eleven népmesék, Az aranykulcsocska, A végítélet napja és az Esőember című darabokban láthatjuk majd.

Orsi személyében egy közvetlen, vidám embert ismerhettünk meg, aki szívesen mesélt magáról, színházról és színházi bakikról. Erősen családcentrikus, élete nagy szerepét alakítja immár négy éve, hiszen egy tüneményes kisfiú boldog édesanyja, akinek jelenléte az összejövetel hangulatát tovább fokozta.

Köszönjük Mihályi Orsinak, hogy elfogadta a meghívást, velünk töltött egy kis időt, és nagyon sok sikert kívánunk neki a következő 17 színházi évadban!

Bári Edit
Fotók: Sopronyiné Kovács Anna

2021.10.14