XIX. Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozó

A győri Széchenyi téren

A Győr-Moson-Sopron Megyei Kereskedelmi és Iparkamara Kézműipari Tagozata 2021. szeptember 4-én (szombaton)  9-től 15 óráig 19. alkalommal rendezi meg az Euroregionális Kenyérfesztivál és Kézműves Találkozót. A rendezvényre új helyszínen, a győri Széchenyi téren kerül sor.

A fesztivál lehetőséget biztosít a megyei, a környező megyék településein működő, illetve határon túli pék-és cukrászipari vállalkozások, pékségek, cukrászatok, üzletek bemutatkozására. A szervezők célja, hogy megismertessék a minőségi alapanyagokból készült termékeket, egyedi fejlesztéseket és új technológiákat, melyek az egészséges élelmiszerek fogyasztását szolgálják.
A családi rendezvényt kézművesek és színpadi programok teszik színesebbé:
9:00 - 15:00 Pékségek standjainál kóstolási és vásárlási lehetőség, kézműves vásár, iparművészeti bemutató

9:30 - MEGNYITÓ
10:00 - az Aranykapu Zenekar koncertje
13:00 – Anetta fellépése
13:30 – A szakmai verseny eredményhirdetése

A program keretében hagyományosan szakmai versenyre is sor kerül, aminek során a szakma képviselői az alábbi kategóriákban mérik össze tudásukat:
Kenyér kategória:
hagyományos kenyér
innovatív kenyér

Péksütemény kategória:
hagyományos sós péksütemény
hagyományos édes péksütemény
innovatív péksütemény

Fesztivál Kiflije (közönség szavazás alapján a helyszínen)

A szakmai értékelő bizottság előre meghatározott szempontok szerint értékeli az első három kategóriában nevezett termékeket és a legjobbakat értékes díjakkal jutalmazza. A Fesztivál Kiflije kategóriában a közönség lenyűgözésére van szükség, hiszen a látogatók választják ki a díj nyertesét.
Pék és cukrász képzésben résztvevő tanulók számára csapatversenyt hirdettek díszmunka pékipari és cukrászipari termékből való elkészítésére „Győr, a 750 éves város” szlogen alapján. 
Minden résztvevőt értékes ajándékokkal jutalmazunk!

14:00 - Szandi koncert

2021.08.17