Igazi könyvünnep várja a győrieket szeptember elején

92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok a győri könyvtárban és a Baross úton

unnepi-konyvhet-2021-gyor

Szeptember 2-től rendezik országszerte az idei Ünnepi Könyvhetet, melyhez hagyományos módon a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér is csatlakozott. A program vásári forgatagot, könyvbemutatókat és koncerteket is ígér, mindezt a város szívében, a Baross Gábor úton és a Kisfaludy Károly Könyvtárban.

Tavaly a pandémia nem tette lehetővé, hogy megrendezzék a szervezők az Ünnepi Könyvhetet, ám idén igazán megadják a módját a könyvek előtti tisztelgésnek. Szeptember 2-án, csütörtökön skót dudaszó csalogatja majd a győrieket a programokra Kéri György előadásában, és ezen a délutánon lesz a hivatalos megnyitó is a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében 15:30-tól. Ezt követően a szervezők egy kerekasztal-beszélgetéssel emlékeznek majd a nemrég elhunyt Joó József költőre, karikaturistára, a könyvtár egykori munkatársára. A nap folyamán könyvbemutatókkal, vásári forgataggal is várják az érdeklődőket, sőt akár kézműves foglalkozásokon is részt vehetünk. Győr 750 – Pillanatképek Győr történetéből címmel a Karzat Színház előadása délután 17 órakor kezdődik a Baross úton. A darabot Pál Kálmán rendezte.

Szeptember 3-án, pénteken délután három órától kezdődnek a programok, megismerkedhetünk többek között Biczó Zalán, Benedek Szabolcs és a Győri Antológia Irodalmi és Művészeti Alkotó Közösség jubileumi kötetével is, de a Dr. Kovács Pál Könyvtár és Közösségi Tér egyik legújabb albumát, a Győri képeskönyvet is bemutatják majd a szerzők. A Baross úton az Aranyalma páros koncertjét hallgatva a legfrissebb hazai könyvekből vásárolhatnak az érdeklődők.

A szeptember 4-i, szombati nap is izgalmas programokat tartogat. 10 órától a legkisebbeket szólítja majd meg a Kisfaludy Károly Könyvtár rendezvénytermében Harcos Bálint interaktív felolvasása a Győri Pagony szervezésében. Ezen kívül könyvbemutatókra is várnak bennünket ezen a helyszínen és a muzeális gyűjteményben is. Előbbiben Nagy István, Iván Csaba, Hajba Ferenc és Nagy Roland, valamint Juhász Árpád köteteivel ismerkedhetünk meg író-olvasó találkozók keretében, utóbbiban pedig beszélgetést hallgathatunk az Írórezidencia program győri vendégével, Horváth Viktorral. A 92. Ünnepi Könyvhét és 20. Gyermekkönyvnapok győri programja délután a Baross útra is invitálja az érdeklődőket, itt a Tudor Táblajáték Műhely egyedi készítésű stratégiai táblás játékaival ismerkedhetünk meg, miközben az aláfestő zenét Németh Viktor prezentálja.

A rendezvény ingyenes, de a Kisfaludy Károly Könyvtárban rendezett programok előzetes regisztrációval és védettségi igazolvánnyal látogathatók. Regisztrálni a +36 96 516-673-as telefonszámon és a rendezveny.regisztracio2020@gmail.com e-mail-címen lehet.

A részletes program a könyvtár honlapjáról letölthető, a szervezők a műsorváltozás jogát fenntartják!

2021.08.12