Győr díszpolgárai, Pro Urbe Győr 2021 kitüntetettjei és sajtódíjasok

Az ünnepségen jártunk

dijatado06

2021. június 25-én a Városháza dísztermében Dr. Dézsi Csaba András polgármester öt díszpolgári, négy Pro Urbe Győr díjat és két sajtódíjat adott át. A kitüntetéseket hagyományosan ünnepi díszközgyűlés keretében a március 15-i nemzeti ünnepünkön szokás adományozni, az idei évben azonban a járványhelyzet miatt csak most nyílott lehetőség erre.

Bár az érintettek neveit már korábban olvashatták, most újra közzétesszük.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata Közgyűlésének hatáskörét gyakorolva Győr Megyei Jogú Város Polgármestere Díszpolgári kitüntető címet adományozott:

Dr. Földesi Péter részére a győri Széchenyi István Egyetem tudományos, oktatói, gazdasági tevékenységének, hazai és nemzetközi kapcsolatainak fejlesztése érdekében végzett magas színvonalú munkája, valamint kiemelkedő tudományos munkássága, vezetői és oktatói tevékenysége elismeréseként.

Sütő Csaba részére a győri intézményes hajléktalan ellátás fejlesztésében és működtetésében végzett több évtizedes, példaértékű munkája, valamint magas színvonalú vezetői és áldozatos szakmai tevékenysége elismeréseként.

Dr. Tamás László János részére több évtizedes, lelkiismeretes és elhivatott orvosi munkája, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház főigazgató főorvosaként végzett alázatos, szakszerű vezetői tevékenysége, valamint a koronavírus járvány alatt tanúsított fáradhatatlan és professzionális munkája elismeréseként.

Verebics Ibolya részére a töretlenül magas színvonalú, nemzetközi szinten is elismert, Győr város hírnevét öregbítő operaénekesi munkássága, valamint a szülővárosa kulturális- és hitéletét támogató jótékony tevékenysége elismeréseként.

Dr. Veres András részére a győri szakrális értékek, valamint a Szent László-i hagyományok megőrzésében vállalt elévülhetetlen érdemei, továbbá a győri keresztény közösség összetartása és megerősítése érdekében végzett áldozatos és kiemelkedő munkája elismeréseként.

Pro Urbe Győr díjban részesültek:

Az Aurora zenekar több évtizedes hazai, stílusteremtő munkássága, a fiatal generáció egészségügyi prevenciós ellátásának megsegítése és jövőképük formálásának támogatása érdekében, karitatív területen végzett, áldozatos munkája elismeréseként.

Kovács János a judo sportágban elért kiváló sportolói teljesítménye, bajnokokat nevelő edzői munkássága, valamint az utánpótlás nevelésben és a mozgásfejlesztésben végzett értékteremtő tevékenysége elismeréseként, továbbá az uKIDo fejlesztőprogram kidolgozásáért és hazai bevezetéséért.

Dr. Mézes Péter Barnabás a kardiológiai járóbeteg-ellátás kialakításában végzett úttörő szerepe, magas színvonalú vezetői és szakmai munkája, valamint több évtizedes példaértékű, lelkiismeretes gyógyító tevékenysége elismeréseként.

Vigh Attila részére a lovas kultúra és a magyar huszárhagyományok ápolása, népszerűsítése és oktatása terén tanúsított kitartó munkájáért, eredményes szakoktatói és edzői tevékenységéért, valamint a Győri Lovas Nemzetőr Díszszakasz Egyesület alapításában és működtetésében vállalt meghatározó szerepe elismeréseként.

Győr Város Sajtódíját kapta:

Galambos-Németh Boglárka az RTL Klub szerkesztő-riportereként a napi tájékoztatás területén nyújtott magas színvonalú szakmai munkájáért, Győr város mindennapjait évek óta hitelesen, sokszínűen bemutató tevékenységéért és a kiegyensúlyozott tájékoztatásért.

O. Jakócs Péter a Győr Plusz Média fotóriportere részére, hosszú évek óta végzett lelkiismeretes, magas színvonalú, a város és a régió történéseit, eseményeit, szépségeit bemutató szakmai tevékenységéért, valamint a folyamatos minőségi, áldozatos munkájáért.


Minden díjazottnak szeretettel gratulálunk!

SzaSzi
Fotók: Márné Tóth Krisztina

2021.06.25