George Gershwin-musical készül, Kiefer Sutherland megint kém lesz, Will Smith memoárt írt

Három filmes hír a nagyvilágból

gershwin-sutherland-smith

Martin Scorsese és Irwin Winkler lesznek a producerei a New Yorkban játszódó, George Gershwin zenéje által ihletett Fascinating Rhythm című musicalfilmnek – számolt be róla a The Hollywood Reporter. A filmet az ír John Carney rendezi, akitől korábban a Sing Street vagy az Egyszer című nagy sikerű musicalfilmeket láthatták a nézők.

A Fascinating Rhythm egy fiatal nő mágikus utazása a múlt és a jelen New Yorkjában. A történetet George Gershwin (1898-1937) muzsikája ihlette, aki olyan dallamokkal vált világhírűvé, mint a Summertime és az I Got Rhythm. Legismertebb kompozíciói közé tartozik A kék rapszódia és az Egy amerikai Párizsban, valamint a Porgy és Bess című opera. A zeneszerző 1937-ben, 38 éves korában agydaganatban halt meg.

Kiefer Sutherland privát kémet alakít egy új tévésorozatban, amely a Paramount+ streamingszolgáltatására készül. A Deadline.com értesülése szerint Sutherland, aki a 24 és A kijelölt túlélő című sorozatokkal hatalmas rajongótábort szerzett, nemcsak a főszereplője lesz az új, egyelőre még cím nélküli sorozatnak, hanem az executive producere is.

A sorozat alkotója John Requa és Glenn Ficarra, az executive producerek között szerepel Charlie Gogolak és Suzan Bymel is. „Attól a pillanattól kezdve, hogy ezt a paranoid thrillert kitaláltuk, azonnal Kieferre gondoltunk” ‒ mondta Requa és Ficarra. Az új produkcióban Sutherland James Weirt alakítja, egy privát kémszervezet ügynökét, aki a demokrácia megőrzéséért vívott harc kellős közepén találja magát. A nyolc részből álló évadot a CBS stúdiójában forgatják. Sutherlandet legutóbb a Quiby streaming platformon megjelent The Fugitive című thrillersorozatban láthatták a nézők.

Will Smith kiadja a memoárjait, az 52 éves hollywoodi sztár novemberre tervezi a könyv megjelenését. „Ez a legelső könyvem” ‒ írta az Oscar-díjra jelölt és többszörös Grammy-díjas színész az Instagramon. Mint videójában elmesélte: két évig dolgozott a visszaemlékezésein, amely a Will címet kapta. Az életrajzi kötet a sztár honlapja szerint olyan ember történetét meséli el, aki megbirkózott az érzelmeivel, és példájával másoknak is segíthet. Smith a könyv megírásához társszerzőként Mark Mansont hívta meg.

A színész hollywoodi karrierje az 1990-es évek elején kezdődött a Kaliforniába jöttem című vígjátéksorozattal. Később olyan filmek sztárja lett, mint A függetlenség napja, a Legenda vagyok, az Ali vagy a Men in Black – Sötét zsaruk. 1997 óta él házasságban Jada Pinkett Smith színésznővel. Két gyermekük, a 22 éves Jaden és a 20 éves Willow szintén színészként és énekesként is ismert. Első házasságából Smith-nek egy fia született, Trey Smith.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2021.06.25