Köszönet-díjat alapított a győri polgármester


koszonet-dij-gyor

Az országban egyedül Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata alapított díjat a világjárványban kiemelkedő, önzetlen munkát végző szociális, egészségügyi szakembereknek és a mentőszolgálat munkatársainak.

koszonet-dij-gyor

Köszönet-díjat alapított és adott át dr. Dézsi Csaba András, Győr polgármestere azoknak a szociális dolgozóknak, ápolóknak, gondozóknak, takarítóknak, valamint az egészségügy területén dolgozóknak, többek között mentősöknek, nővéreknek, orvosoknak, szakorvosoknak, főorvosoknak, szakasszisztenseknek, betegkísérőknek, akik a Covid-19 járvány idején kiemelkedő munkát végeztek a győri polgárok érdekében. Az Egyesített Egészségügyi és Szociális Intézmény, az Országos Mentőszolgálat, győri Mentőállomása és a Petz Aladár Egyetemi Oktató Kórház ajánlása alapján összesen kétszázötvenen részesültek az elismerésben. A díj egy díszes oklevél, valamint az alkalomra készült érme.

koszonet-dij-gyor

Dr. Dézsi Csaba András úgy fogalmazott: „Mi, akik most itt vagyunk, pontosan tudjuk, átéltük, hogy ez az élet mennyire törékeny, kiszámíthatatlan, és védelemre szorul.

Győr polgármestere hangsúlyozta: „Az önkormányzat szeretné ünnepélyes formában is elismerni életmentő munkájukat, önfeláldozó szolgálatukat. Kifejezetten az Önök számára alapítottam egy díjat, amelyet Köszönetnek neveztünk el. Nem mi határozzuk meg, hogy kik a legérdemesebbek rá, az adott munkahelyek ajánlata alapján ítéltük oda az emlékérmeket. Legyenek büszkék rá, mert ezekben egy egész város szíve, lelke, hálája és jövőbeni reménye benne van.

koszonet-dij-gyor

A polgármester azt tapasztalta: mindenki a maga helyén, és lehetősége szerint vette fel a harcot a világjárvánnyal. A kutató orvosok hatékony vakcinát állítottak elő, a klinikusok tudásukat, kreativitásukat mozgósították a gyógyításhoz.

Győr Megyei Jogú Város Önkormányzata

2021.06.01