Mutass szamárfület a búnak!

Verspályázat Romhányi József születésének 100. évfordulója alkalmából 4-7. osztályosoknak

mutass-szamarfulet-a-bunak

A nevetés gyógyszer. Ha az ember meg tudja őrizni a humorát, képes bármilyen nehézséget átvészelni. A 100 éve született Romhányi József rajzfilmjei, meséi és versei kortól függetlenül mindenki arcára mosolyt varázsolnak.

Nehéz a nyelvvirtuóz rímműves nyomába érni, de hisszük, hogy a gyerekeknek semmi sem lehetetlen. Pályázatot hirdetünk Szamárfüles versek megírására általános iskola 4-7. osztályos tanulói számára. Az alkotások témája nem kötött, de fontos, hogy tükrözzék Romhányi József szellemiségét.

Minden pályázó maximum 2 alkotással pályázhat, egy alkotás hossza nem haladhatja meg a 2 db A/4-es oldalt (másfeles sortávval, 12-es Ariel betűtípussal), vagy videós pályázat esetén a 3 percet. A pályamunkákat május 31. éjfélig lehet elküldeni elektronikusan, a jatek@mora.hu e-mail-címre.

A pályázatok kísérőlevelében mindenképpen tüntessék fel a pályázó nevét, korát, iskolája és felkészítő tanára nevét, valamint a szülő vagy a felkészítő telefonos és e-mail-elérhetőségét.

A beérkezett pályaműveket 4 fős zsűri bírálja el, tagjai: Romhányi Ágnes költő (Romhányi József lánya); Dolák-Saly Róbert költő, színész, humorista; Gáti István költő; Koroknai-Tegez Dóri diákzsűritag.

A pályázat eredményhirdetésére az Ünnepi Könyvhéten kerül sor, melynek pontos időpontjáról a díjazottakat e-mailben értesítjük. A díjazott pályázók oklevelet és értékes könyvcsomagot kapnak.

Móra Kiadó

2021.04.15