84

Online rendezik a népviseletek napját április 24-én


egy-nap-nepviseletben-nepviselet-napja

Online rendezik az Egy nap népviseletben – Népviselet napja programot április 24-én. A felhívás szerint aznap öltsük magunkra viseleteinket, vagy hordjuk azok egyes elemeit, kiegészítőit a saját és családunk örömére. Készítsünk fotót, és osszuk meg a közösségi média felületein a hashtag nepviseletnapja és a hashtag egynapnepviseletben mondattal – közölték a szervezők az MTI-vel.

Az elkövetkező hetekben a Pompás Napok csapata olyan, otthon is kivitelezhető ötletekkel szolgál majd, amelyek azok számára is csatlakozási lehetőséget biztosítanak, akiknek nincs saját viseletük. A népviseletek motívumaiból kiindulva „csináld magad” megoldásokat kínálnak a Pompás Napok – Népviselet Napja blog oldalon.

A közös készüléshez és a viseletben készült fotók megosztásához a Népviselet Napja – 2021 Facebook-csoport és az Egy nap népviseletben – Népviselet Napja – 2021 Facebook-esemény szolgál. A szervezők együttműködő közösségek megkereséseit is várják az egynapnepviseletben@gmail.com címen.

Az immár hetedik alkalommal megvalósuló program célja, hogy felhívja a figyelmet határokon is átívelő közös értékeinkre, a népviseletek sokszínűségére és szépségére. A kezdeményezéshez évről évre egyre több intézmény, helyi közösség és vállalkozás csatlakozik határon innen és túl, az elmúlt hat évben több mint 15 országból több ezren vettek részt.

Forrás: MTI

2021.04.10