Hétköznapi kudarcok Kerekes Vicával

Cseh-magyar-olasz koprodukciós pszichodráma készül

hetkoznapi-kudarcok-kerekes-vica

Az Európa Tanács filmalapja 250 ezer euró támogatást szavazott meg a cseh-magyar-olasz koprodukcióban, Grosan Cristina rendezésében, a Laokoon Filmgroup közreműködésével készülő Hétköznapi kudarcok című film gyártására.

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages márciusi döntésén 24 koprodukciónak szavazott meg gyártási támogatást, melyek közül a Hétköznapi kudarcok volt az egyetlen magyar vonatkozású koprodukciós film. A Kerekes Vica főszereplésével készülő pszichodráma forgatását nyárra tervezik az alkotók. A rendező, Grosan Cristina a Nemzeti Filmintézet Inkubátor Programjának támogatásával tavaly leforgatta A legjobb dolgokon bőgni kell című első mozifilmjét.

A Hétköznapi kudarcok egy nagyvárosban játszódik, ahol furcsa robbanások sorozata szakítja meg három nő egy átlagos napját. A robbanások holmi apróságként indulnak, melyekre senki sem figyel igazán. Az azonosítatlan jelenség azonban teljesen átveszi az irányítást a város fölött, egyszerre gyönyörű és pusztító.

hetkoznapi-kudarcok-kerekes-vica

A koprodukció magyar producere Stalter Judit, aki Laokoon Filmgroup nevű gyártócégével számos sikeres filmet jegyez, köztük a Tiszta szívvelt és társproducerként az Oscar-díjas Saul fiát (utóbbi elérhető a Nemzeti Filmintézet streaming platformján, a FILMIO kínálatában). Már több sikeres európai koprodukción is dolgozott, legutóbb a Nemzeti Filmintézet támogatásával készült, Fekete pók című, svájci-magyar középkori misztikus thrilleren, melyben szerepel a Nemzetközi Emmy-díjas Gera Marina.

Az Európa Tanács filmalapja, az Eurimages tavaly 400.000 euró gyártási támogatást ítélt meg a Bánóczki Tibor és Szabó Sarolta rendezésében készülő Műanyag égbolt című magyar-szlovák animációnak, és 290.000 eurót a cseh-szlovák-magyar együttműködésben készülő családi mesefilmnek a Tomi, Polli és a ház szellemének.

Fotók: © Laokoon Filmgroup
Nemzeti Filmintézet

2021.03.29