Robert De Niro gyilkosságba, Julia Roberts botrányba keveredik, Robbie Williams-ről életrajzi mozi készül

Három filmes hír a nagyvilágból

robert-de-niro-julia-roberts-robbie-williams

Az 1920-as években Oklahomában történt sorozatgyilkosságról forgat thrillert Martin Scorsese Oscar-díjas rendező Leonardo DiCaprio, Robert De Niro és Lily Gladstone sztárszereposztással. A Killers of the Flower Moon című produkció a deadline.com cikke szerint David Grann bestsellere nyomán készül.

A szerző a múlt század elején Oklahomában történt sorozatgyilkosságok nyomába eredt. Az 1920-as években Amerika leggazdagabb emberei közé tartoztak az Oklahomában élő Osage indiánok, miután kiderült, hogy földjeik alatt hatalmas olajmezők húzódnak. Gazdagságukért azonban hatalmas árat fizettek: sorra gyilkolták meg őket. Az őslakos Mollie Brukhart testvére, Anna meggyilkolása ügyében az FBI indított vizsgálatot, ez lett a szövetségi nyomozóiroda első nyomozása, melyet sorozatgyilkosság ügyében folytatott.

Lily Gladstone alakítja a filmben Mollie Brukhartot, Ernest Brukhart (Leonardo DiCaprio) feleségét, Robert De Niro pedig Brukhart nagybátyját és a befolyásos helyi birtokost játssza. Scorsese és DiCaprio rendszeresen dolgozik együtt. A színész korábban a rendező a New York bandái, az Aviátor, A tégla, a Viharsziget és A Wall Street farkasa című játékfilmjeiben, valamint az Audition című rövidfilmjében is szerepelt.

Scorsese a rendezés mellett Dan Friedkin és Bradley Thomas társaságában producere is lesz a filmnek. A forgatókönyvet Eric Roth írja. A Killers of the Flower Moon az Apple stúdió, az Imperative Entertainment és az Appian Way Productions közreműködésével készül.

Julia Roberts és Sean Penn is szerepel a Watergate-botrányról készülő új tévésorozatban – számolt be róla a deadline.com hollywoodi hírportál. A Gaslit című produkciót Matt Ross rendezi, és ő lesz az egyik executive producer is. A forgatás tavasszal kezdődik. A sorozat a televíziós tartalmakat gyártó Universal Content Productions (UCP) megrendelésére készül.

A sorozat a Nixon elnök lemondásához vezető Watergate-botrány kevéssé ismert részleteit, elfeledett szereplőit mutatja be. Roberts Martha Mitchell szerepét kapta, aki Nixon főügyészének, John Mitchellnek (Sean Penn) volt a felesége. Az arkansasi hírességnek számító Martha volt az első, aki nyilvánosan megkongatta a vészharangot Nixon Watergate-ügyben való érintettsége miatt. John Mitchell Nixon tanácsadója és legjobb barátja volt, és nagyon szerette a feleségét, de végül választania kellett Martha és az elnök között.

Életrajzi film készül Robbie Williams világhírű angol énekes-dalszerzőről Michael Gracey rendezésében. A deadline.com értesülése szerint A legnagyobb showman rendezője írja a Better Man című film forgatókönyvét Oliver Cole és Simon Gleeson közreműködésével. Az életrajzi történet azt akarja bemutatni, hogyan vált Robbie Williams zenei világsztárrá, azzá az emberré, akit ma ismerünk. Mesél a zenész-dalszerző démonjairól is, amelyekkel a reflektorfényben és magánéletében küzdött. A producerek között szerepel Jules Daly, a Big Red Films, Craig McMahon, a McMahon International képviseletében, valamint Gracey is. A produkció forgatásának kezdetét idén nyárra tervezik.

Williams 16 évesen szerzett hírnevet magának a Take That fiúbanda tagjaként, de világsztár szólókarrierje indulásával lett belőle. Tucatnyi stúdióalbumából 11 a brit slágerlisták élére került, hat pedig a 100 legnagyobb példányszámban elkelt lemez közé. Koncertturnéi telt házzal zajlottak, a Guinness Rekordok Könyvébe is bekerült, amikor egy turnéjára egy nap alatt 1,6 millió jegyet váltottak rajongói. Többnyire az Egyesült Államokban él, az ugyanis az egyetlen hely a világon, ahol nem ismerik fel lépten-nyomon.

Gracey elmondta, hogy a filmre készülve órákat beszélgetett kötetlenül Williams-szel. Az énekes legnagyobb slágerei szerepelnek majd a filmben. A rendező nem árulta el, hogyan jelenik meg Robbie Williams a filmben. „Ezt igazán eredeti módon szeretném megoldani. Emlékszem, amikor gyerekként moziba jártam, voltak olyan filmek, amelyek teljesen elbűvöltek, és úgy éreztem, ilyet még soha nem láttam. Csak azt szeretném, ha a mi közönségünk is így érezne” ‒ fogalmazott Gracey.

A rendező arról is beszélt, hogy a született zenei tehetségekkel szemben Williams története egy hétköznapi ember sorsa, aki követte az álmait, amelyek hihetetlen helyre vezették. „Nem a legjobb énekes, sem a legjobb táncos, mégis el tudott adni világszerte 80 millió lemezt. A néző azonosulni tud ezzel az emberrel, aki nem gondolja magáról, hogy különleges tehetsége lenne, pedig persze van. És akarata és víziója is van, bízik abban, hogy megvalósítja az álmát” ‒ magyarázta a rendező. Gracey szerint a film után Williams már az Egyesült Államokban sem mehet majd végig az utcán, mert ott is ugyanolyan szupersztár lesz, mint a világ többi részén.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2021.02.26