Robert De Niro autóversenyzőnek, Michelle Pfeiffer first lady-nek készül, és új Trónok harca előzménysorozat jön

Három filmes hír a nagyvilágból

robert-de-niro-michelle-pfeiffer-george-rr-martin

Robert De Niro és John Boyega is szerepel a Netflixnek készülő The Formula című autóversenyzős thrillerben. A produkció a Forma 1 tehetséges fiatal versenyzőjéről szól, aki kénytelen sofőrállást vállalni, hogy megmentse a családját – számolt be róla a The Wrap filmes hírportál.

A filmet Gerard McMurray írja és rendezi. McMurray producerként is részt vesz a projekt megvalósításában Jane Rosenthal, De Niro és Berry Welsh társaságában. A Star Wars-filmekben feltűnt John Boyega legutóbb Steve McQueen Kis fejsze című antológiájában szerepelt, jelenleg pedig a They Cloned Tyrone című filmet forgatja Jamie Foxx-szal.

Robert De Niro szintén folyamatosan dolgozik. 2019 végén Martin Scorsese Az ír című filmjében láthatták a nézők, majd tavaly karácsonykor a Nagyapa hadművelet című családi vígjátéka került a mozikba, és azóta már David O. Russell (Amerikai botrány, A napos oldal) új filmjében is forgat.

Michelle Pfeiffer fogja játszani Betty Fordot az amerikai first lady-kről készülő antológiasorozatban – számolt be a The Hollywood Reporter című filmes portál. A The First Lady című produkcióhoz az Emmy-díjas Susanne Bier is csatlakozott: ő fogja rendezi a széria összes részét, valamint vezető producerként is részt vesz a munkálatokban.

A Showtime megrendelésére készülő sorozat alkotói már korábban bejelentették, hogy Michelle Obamát az Oscar-díjas Viola Davis fogja alakítani. Azt egyelőre nem tudni, hogy a széria harmadik központi figuráját, Eleanor Rooseveltet ki fogja játszani. Az Aaron Cooley által jegyzett sorozat az elnökfeleségek magánéletét és politikai ambícióit is bemutatja, azt, hogy miként vettek részt olykor nagy horderejű döntések meghozatalában a Fehér Házban töltött idejük alatt.

Újabb Trónok harca-előzménysorozat készül az HBO csatornánál George R. R. Martin A Hét Királyság lovagja című novelláskötete alapján. A Tales of Dunk and Egg nagyjából 90 évvel a Trónok harca cselekménye előtt játszódik, Ser Duncan (Dunk), valamint a fiatal Aegon V Targaryen (Egg) kalandjait követi nyomon.

A The Hollywood Reporter című filmes portál értesülései szerint egyelőre nem szerződtetek forgatókönyvírót a projekthez. A HBO másik Trónok harca-előzménysorozata, a House of the Dragon, amelyet Martin és Ryan Condal jegyez, a tervek szerint 2022-ben debütál. A széria cselekménye 300 évvel korábban játszódik, mint a Trónok harca, és a Targaryen-ház áll a középpontjában. Az HBO már korábban is megrendelt egy előzménysorozatot, amelynek írásában szintén részt vett Martin. A próbaepizód 2019-es leforgatása után azonban a csatorna végül lemondott a szériáról.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2021.02.02