Liam Neeson ismét megoldóember, Emma Thompson iskolaigazgató, Gal Gadot kémnő lesz

Három filmes hír a nagyvilágból

liam-neeson-emma-thompson-gal-gadot

Canberrában folytatódik Liam Neeson Blacklight című új akciófilmjének forgatása: az ABC ausztrál hírportál cikke szerint egy autós üldözést vesznek fel a nagyváros közepén. Canberra a filmben Washington belvárosaként jelenik majd meg.

A jelenetben dolgozó kasszakadőröket az ausztrál Guy Norris irányítja, aki a Mad Max-filmeken is dolgozott. A Liam Neeson főszereplésével készülő filmet a Becsületes tolvaj rendezője, Mark Williams írta és rendezi.

Neeson, az Elrabolva-filmek, az Igazából szerelem és a Schindler listája sztárja november óta forgat Ausztráliában. A színész, aki a filmben az FBI bajba keveredett megoldóemberét alakítja, októberben érkezett Sydney-be, ahol a koronavírus-járvány miatt először karanténba került, majd ezt követően repülhetett Melbourne-be, ahol a szigorú pandémiás szabályok szerint kezdett forgatni. A Canberrában készülő autós üldözési jelenetben ő már nem vesz részt, csak a kaszkadőre, a színész közben visszatért Amerikába. Az üldözős jelenetben szereplő autók egyébként Amerikából érkeztek, mivel Ausztráliában a kocsik jobbkormányosak – írta az ausztrál hírportál.

Az Oscar-díjas Emma Thompson és Alisha Weir is szerepel a Roald Dahl Matilda, a kiskorú boszorkány című regénye nyomán a Netflix számára készülő musicalfilmben. A címszereplőt a 11 éves Alisha Weir játssza.

A Matilda főhőse egy rendkívüli képességekkel rendelkező, könyvmoly kislány, aki szembeszáll a szüleivel és a gonosz iskolaigazgatóval, Trunchbull kisasszonnyal is. Emma Thompson az igazgató szerepét kapta a Working Title produkciójában készülő filmben, amit Matthew Warchus rendez – írta meg a deadline.com hollywoodi hírportál. Warchus állította színpadra a regényből készült musicalt, az előadás 2012-ben hét Oliver-díjat és 2013-ban öt Tony-díjat kapott.

A Netflix szerezte meg a Heart of Stone című kémthriller forgalmazási jogait, amelynek főszerepét az izraeli filmcsillag, Gal Gadot játssza – osztotta meg értesülését a deadline.com hollywoodi hírportál. A Skydance Media produkciójában készülő filmet, amelyet később Mission: Impossible- vagy James Bond-jellegű, de női főszereplős filmsorozattá akarnak bővíteni, a brit Tom Harper (Vadrózsa, Léghajósok) rendezi. A forgatókönyvet Greg Rucka és A számolás jogáért Oscarra is jelölt Allison Schroeder írta.

Gal Gadot hamarosan egy másik Netflix-produkcióban is látható majd: a Red Notice című akciófilmet a színésznő Dwayne Johnson és Ryan Reynolds társaságában forgatta Rawson Marshall Thurber rendezésében. Idén a Halál a Níluson című filmben is megnézheti a közönség, amit Kenneth Branagh rendezett. A színésznő lesz a Paramount új Cleopatra című történelmi filmjének sztárja is. Utóbbi produkciót Patty Jenkins rendezi Laeta Kalogridis forgatókönyve alapján, ami Gadot történetéből született.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2021.01.26