FILO-Netcafé: Külső konfliktus vagy belső harc?


Január 30-án (szombaton) 18 órától az online FILO-Netcafé keretén belül Külső konfliktus vagy belső harc? címmel tartanak filozófiai beszélgetést a FILO-Pont Győr szervezésében. A részvétel ingyenes és regisztrációhoz kötött a gyor@ujakropolisz.hu e-mail címen. Jelentkezési határidő: január 29. (péntek) 14 óra.

Az életünk tele van olyan helyzetekkel, amelyekben egymásnak feszülünk, vagy belül, önmagunkkal vívunk nehéz csatát. Kell-e a harc? Kerüljük el, vagy álljunk bele? És kint vagy bent küzdjünk?
Helyszín: Zoom videókonferencia
Témák:
- Harc előtt: Kint vagy bent harcoljak? Érdemes-e egyáltalán? Mi értelme lehet egy konfliktusnak? Mit adhat a belső harc?
- Harc közben: Hogyan tehetjük termékennyé a konfliktusainkat? Milyen harcmodorra, milyen erőkre van szükségem a belső harcban? Ki az ellenfél valójában?
- Harc után: Hogyan lehet jól lezárni egy konfliktust? Mi a teendőnk egy belső csata után?
A filozófiai beszélgetés lehetőséget ad, hogy többféle nézőpontból közelítsünk a témához, megosszuk kérdéseinket, meglátásainkat és tapasztalatainkat. Emellett remek módja annak, hogy elmélyítsük gondolatainkat és tanuljuk az együttműködést másokkal.

A kép forrása: wikimedia.commons

2021.01.12