Stallone az Öngyilkos osztagban, Michael J. Fox visszavonul, tévéfilm készül Boris Johnsonról

Három filmes hír a nagyvilágból

sylvester-stallone-michael-j-fox-boris-johnson

Sylvester Stallone is szerepel az Öngyilkos osztag folytatásában, amelyet James Gunn jegyez forgatókönyvíróként és rendezőként. Gunn az Instagramon tette meg a bejelentést, amelyet később a színész ügynöke is megerősített.

Szeretek barátommal, Sly Stallonéval dolgozni, és mai közös munkánk, a The Suicide Squad sem kivétel ez alól. Annak ellenére, hogy Sly ikonikus mozisztár, azért az emberek többségének továbbra sincs fogalma arról, milyen fantasztikus színész ez a fickó” ‒ írta James Gunn a közösségi portálon.

A Variety.com emlékeztetett arra, hogy Gunn korábban már arról beszélt, hogy a film felvételei februárban befejeződtek. A rendező Instagram-posztjából nem derül ki, hogy Sly milyen szerepet kapott a filmben. Sylvester Stallone szintén egy Instagram-bejegyzésben dicsérte Gunnt, mint írta, ezzel a filmmel már remek évet zár. „Nagyon szerencsés vagyok, hogy ilyen tehetségek vannak körülöttem.

A Suicide Squad – Öngyilkos osztag című képregényfilmet 2016-ban mutatták be. A produkciót David Ayer írta és rendezte, főszerepeit Will Smith, Margot Robbie és Jared Leto játszotta. A folytatásban Will Smith már nem szerepel, de Robbie és Leto visszatér, illetve Taika Waititi is csatlakozott a szereplőgárdához. A film bemutatóját 2021 augusztusára tűzték ki.

Egészségi állapota hanyatlása miatt visszavonul Michael J. Fox. Az 59 éves filmsztár új memoárjában, a No Time Like the Future: An Optimist Considers Mortality című könyvben írt arról, hogy színészi pályafutása végére ért – adta hírül a Los Angeles Times. A Vissza a jövőbe filmsztárja 29 éves korában tudta meg, hogy Parkinson-kórban szenved. Akkor egy orvos azt jósolta neki, hogy szerencsés esetben még tíz évig dolgozhat. Azóta harminc év telt el, és televíziós alakításaiért nyolc Emmy-jelölést és egy Emmy-díjat kapott.

A színész első önéletrajzi könyve 2002-ben jelent meg Lucky Man címmel. Az új kötetében megszokott optimizmusához képest józanabb hangot üt meg, és színészi karrierje végéről beszél. „Mindennek megvan a maga ideje, és az én 12 órás munkanapjaim és hétoldalnyi szövegtanulásom java már mögöttem van” ‒ írta. ‒ „Legalábbis egyelőre, másodszor is visszavonulok. Ez változhat, mert minden változik. De ha ez a színészi pályám vége, akkor legyen.

A koronavírus-járvány alatt a válságos brit politikai helyzettel és saját betegségével is megküzdő Boris Johnson brit kormányfőről forgat tévés produkciót Michael Winterbottom. A The Hollywood Reporter értesülése szerint a BAFTA-díjas rendező (Hatalmas szív, Ezen a világon) Revolution Films produkciós cége a Passenger produkciós céggel együttműködve kötött szerződést a Fremantle médiaóriással produkciók létrehozására.

A megállapodás részeként készül el elsőként a This Sceptred Isle című produkció, amely Johnsonról és a brit covid-válságról szól. A sorozatot Winterbottom írja és rendezi, executive producere pedig Melissa Parmenter lesz a Revolution Filmstől és Richard Brown a Passengertől.

A Fremantle az utóbbi időkben számos olyan jelentős alkotóval kötött szerződést, mint Pablo Larrain, Juan de Dios Larrain, Luca Guadagnino, Paolo Sorrentino, Neil Gaiman és Neil Cross. Andrea Scrosati, a Fremantle csoport operatív igazgatója elmondta, hogy világszerte építik drámai tartalomszolgáltatásukat, és nagy hangsúlyt helyeznek a tehetséges alkotók bevonására.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2020.11.24