A Demerung Fotósuli kiállítása

A Rómer-teremben

Január 20-án nyitotta meg a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum Rómer-teremben (Teleki L. u. 21.) a Demerung Fotósuli kiállítását Jáger András, a Győri Nemzeti Színház színművésze. A tárlat február 28-ig tekinthető meg hétfő kivételével naponta 10 és 18 óra között.

A digitális világ beköszöntével talán túlságosan is leegyszerűsödött a képkészítés folyamata. Az alapok elsajátítására viszont kevés lehetőség adatik az érdeklődők számára. Ma már minden családban van valamilyen digitális fényképezőgép, de azokat használóik igazán nem ismerik. Így kénytelenek a gépük automatikus beállításaira hagyatkozni.

A Demerung Fotósuli célja nem fotósok képzése, csupán iránymutatás a jól átgondolt, nem csak elkattintott fényképek elkészítéséhez. A foglalkozásokon a résztvevők bepillantást nyerhettek a digitális fényképkészítés alapjaiba, az elkészített fotókat kiállítás keretében láthatják az érdeklődők a Rómer-teremben.

Tóth Zoltán operatőr-fotós, a Demerung Fotósuli vezetője a következő gondolatokat fogalmazta meg a tárlattal kapcsolatosan: „Ők tizenketten, akik hét egymás követő szombatjukat áldozták fel arra, hogy a segítségemmel kicsit mélyebbre nézzenek a digitális fényleképezés világába. Hétről hétre jártuk végig azt az utat közösen, ami a tanfolyam résztvevőit megismertette a fénnyel írás alapfogásaival. (…) Aki velünk tart ezen az estén, vagy később megtiszteli látogatásával tárlatunkat, biztosan nem fog csalódni.”

A kiállítás a Magyar Kultúra Hete keretében került megrendezésre, és február 28-ig várja az érdeklődőket.

Fotók: Csendes Richárd


2015.01.29