Brad Pitt rabszolgákról, Dwayne Johnson a skorpiókirályról, Arnold Schwarzenegger kémekről forgat

Három filmes hír a nagyvilágból

brad-pitt-dwayne-johnson-arnold-schwarzenegger

Oprah Winfrey és Brad Pitt produkciós cégei viszik filmvászonra Ta-Nehisi Coates amerikai író A korsótáncos című, a rabszolgatartás brutalitását felfedő regényét. A Harpo Films és a Plan B cégek mellett Kamilah Forbes, a New York-i Apollo Színház vezető producere vesz még részt az MGM számára készülő film munkálataiban – írja a Variety filmes portál.

Forbes rendezte Coates amerikai Nemzeti Könyvdíjjal elismert Between the World and Me című írásának színházi adaptációját, és ő jegyzi a könyvsiker HBO számára készülő feldolgozását is. A Plan B és a Harpo Films korábban az Oscar-díjra jelölt Selma című 2014-es filmen dolgozott együtt.

A korsótáncos című regény főszereplője a rabszolgasorba született Hiram Walker, aki még kisgyerek volt, amikor édesanyját gazdájuk eladta, ezért elveszett minden emléke róla. Amikor később Hiram majdnem a folyóba fullad, felfedezi, hogy misztikus ereje van, amely az édesanyjával kapcsolatos rég elveszett emlékeivel függ össze.

Visszatér a filmvászonra A skorpiókirály. A 2002-es film folytatását Dwayne Johnson és Dany Garcia produkciós cége készíti – közölte a Hollywood Reporter. A Seven Bucks Productions számára a forgatókönyvet Jonathan Herman írja, akinek munkáját Oscar-díjra jelölték a Straight Outta Compton című 2015-ös filmért. A kész alkotást a Universal filmstúdió terjeszti.

A skorpiókirály Brendan Fraser Múmia-sorozatának egyik spin-offja volt, melyben Johnson játszotta a főszerepet. Ezúttal azonban a történet már nem a távoli múltban játszódik, Johnson pedig nem a címszerepben lesz ismét látható, de más karakterben feltűnik a filmben. „A skorpiókirály volt a legelső szerepem mozivásznon, megtisztelő és izgalmas, hogy újraalkothatom és bemutathatom a mitológiai történetet egy teljesen új generációnak.

A Netflix mutathatja be Arnold Schwarzenegger kémsorozatát – írja a Hollywood Reporter. A Skydance TV produkciójában az akciósztár az első televíziós sorozatszerepében lesz látható, a munkálatok során pedig vezető produceri feladatot is vállalt. Az egyelőre cím nélküli történet egy világméretű kémkaland, melynek középpontjában egy apa és lánya állnak. Az egykori kaliforniai kormányzó által megformált kém lányát Monica Barbaro alakítja.

Schwarzenegger már dolgozott a Skydance-szel, a Terminátor: Genisys és a Terminátor: Sötét végzet című filmeket készítették együtt. Schwarzenegger mellett David Ellison, Dana Goldberg és Bill Bost is produceri feladatokat lát el. A Netflix több streamingszolgáltató elől nyerte el a forgalmazási jogokat.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2020.11.15