Győr Megyei Őszi Tárlat

2020

A Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum és az ART9000 Alkotó Rajztanárok Társasága nyílt pályázatot hirdetett Győrben és a Győri, Téti és Pannonhalmi járásban élő vagy innen elszármazott képző- és iparművészek számára.

A Győr Megyei Őszi Tárlatra nevezett 55 művész 103 alkotásából 50 alkotó 73 munkáját válogatta be a zsűri a Magyar Ispitában 2020. november 14-én nyíló kiállításra. A tárlat célja, hogy évről évre a friss művek bemutatásával keresztmetszetét adja a győri régió művészeti életének.
A megnyitón köszöntőt mond dr. Dézsi Csaba András, Győr Megyei Jogú Város polgármestere. Az ünnepség keretében adják át a Győr Megyei Jogú Város díját és a Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeum díját. A kiállítást Hegyeshalmi László festőművész, a Művészetek Háza Veszprém igazgatója nyitja meg. A tárlaton szereplő műveket Ézsiás István szobrászművész, Hegyeshalmi László festőművész, Kövesdi Mónika művészettörténész alkotta független zsűri választotta ki, és ők döntöttek a pályázó művészek számára odaítélt díjakról is.
A Győr Megyei Őszi Tárlat 2021. január 17-ig, hétfő kivételével naponta 10-től 18 óráig lesz megtekinthető a Magyar Ispitában (Győr, Nefelejcs köz 3.).

2020.11.09