Civil sajtóreggeli a Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ programjairól


civil-sajtoreggeli-gyor

2020. november 6-án rendezte meg immár a harmadik civil sajtóreggelit a Győr-Moson-Sopron Megyei Civil Közösségi Szolgáltató Központ. Az eseményen győri és Győr környéki szervezetek mutatták be programjaikat, rendezvényeiket, kezdeményezéseiket a sajtó képviselőinek.

Ideathon 3.0 a StartITup Egyesület szervezésében

Az Ideathon egy olyan városi ötletverseny, ahol a leendő vállalkozásokat az első lépések megtételében segítjük, azaz abban, hogyan alakul egy ötlet olyan kézzelfogható eredménnyé, melyet akár egy befektető elé is elvihetünk. Az ötletverseny segít megtanulni, hogyan validáljuk az ötletünket, hogyan térképezzük fel a piacunkat, hogyan reagáljunk a vásárlók igényeire és hogyan készüljünk fel egy befektetői pitch-re. Az Ideathon Győr a régió legnagyobb ötletversenye, amit 2020-ban már 3. alkalommal rendeznek meg. Céljuk, hogy az innovatív ötleteket segítsék a következő szintre emelni. A 3. Ideathon dátuma: november 11-13.

A Lehner Gyula Turista Egyesület szervezett túrái

A Lehner Gyula Turista Egyesület szervezi és támogatja a természetjárást. Az idei évben az alábbi túrákra hívják a természet kedvelőit:
    • November 7. Kerteskői-szurdok körtúra: vezetett körtúra a bakonybéli Szent Gellért kápolnától indulva, és ide visszaérkezve a Kerteskői szurdok érintésével. Várható menetidő 3 óra, táv 7,5 km.
    • November 28. Pápateszéri malom-túra: 8 km-es körtúra Bakonyszűcsről indulva. Velük tart Nagy Péter helytörténeti kutató, a téma szakértője. Program: Bakonyszűcsi tájház, Eigner malom, Zacsovics malom, Izsak malom felkeresése, Holczinger Béla magángyűjteményének megtekintése.
    • Mikulás napi évzáró túra: az ünnepi hangulatú vezetett körtúra során, Győrszemere-Szőlőhegyből indulva, Felpéc Napóleon-korabeli pincéjének vendégszeretetét élvezhetik a résztvevők. Itt helyi borokból készült lélekmelegítőkkel készülnek, a fiatalabb korosztály számára pedig hamisítatlan karácsonyi punccsal.

A Csillagfény Alapítvány játszóházat nyit Mosonszentmiklóson

A Csillagfény Alapítvány és a „Csillagfény” Az Egészség És A Szépség Nagykövetei Egyesület közös projektjében 2020. november 1-én megnyitotta kreatív játszóházát Mosonszentmiklóson a Szabadság tér 2. cím alatt. A piciktől a 19 éves korig várják a fiatalokat kreativitást fejlesztő stratégiai játékokkal, kézműves, művészeti foglalkozásokkal.

Torula Egyesület – Torula Művésztér

Az egyesület a győri Szeszgyár területén várja a látogatókat a Torula Művésztérben hat egyéni és egy közösségi, továbbá egy közel 400 m2-es kiállítótérben és egy 40 m2-es közösségi térben. A régió fiatal alkotóinak támogatása mellett azt is fontosnak tartják, hogy a teret élővé és aktívvá varázsoló közösség tagjai is otthonuknak tekintsék a Torulát. Ezért a művészeti kiállításokon túl a legkülönbözőbb közösségi rendezvényeknek, tevékenységeknek adnak helyet, otthont. Közösségfejlesztő tevékenységük részeként továbbá folyamatosan bővítik önkénteseik körét is.

November 7-én nyílt meg Opera a Torulában címmel Sándor József Péter Alkotász kiállítása, ahová szeretettel várják az érdeklődőket. Az opera műfajához kapcsolódó neves művészekről – énekesek, zeneszerzők, rendezők, karmesterek – készített portrékat november 20-ig tekinthetik meg a látogatók. A kiállítást Révi Zsolt, a Torula Művészteret fenntartó Concilium Arts Alapítvány kuratóriumának elnöke nyitotta meg. A megnyitó különlegességét az adta, hogy az opera neves művészeinek portréi mellett az opera a maga teljes valóságában is jelen volt: a Széchenyi István Egyetem ének szakos hallgatói – Bégány Csenge Dalma és Szabó Alexa – operarészleteket adtak elő Rózsa Gábor zongorakísérete mellett.

Méhecske Alapítvány

Karácsonyi Élelmiszergyűjtés! ‒ A Méhecske Alapítvány idén is szeretne segíteni a nehéz sorsú családokon, így várják azokat a kedves támogatókat, akik élelmiszerekkel segítenének szebbé tenni rászoruló családok karácsonyát. Az adományokat (bármilyen tartós élelmiszer) a Városház tér 3. III. emelet alatt várják. Az adományok átadása előtt időpont egyeztetése szükséges az alábbi telefonszámon Székely Mártánál: +36/30/411-7527.

2020.11.09