Jennifer Lopez esküvőre megy, Aretha Franklin később énekel, Roland Emmerich ismét megmenti a Földet

Három filmes hír a nagyvilágból

jennifer-lopez-aretha-franklin-donald-sutherland

Jennifer Lopez és Armie Hammer a Shotgun Wedding című romantikus vígjátékban tér vissza a filmvászonra. A produkció a Lionsgate stúdióban készül a Variety hírportál szerint. Lopez és Hammer a filmben házasodni készül, és már a családjaik is gyülekeznek az eseményre, ám nem elég, hogy elhidegülnek, mire a ceremóniára sor kerülne, a lakodalom egész népét túszul ejtik.

A kalandos történetben a párnak meg kell mentenie szeretteit, miközben egymást is alig viselik el. A filmet Jason Moore rendezi Mark Hammer és Liz Meriwether forgatókönyvéből. A felvételek várhatóan a jövő év elején kezdődnek.

Jennifer Lopez legutóbb A Wall Street pillangói című filmben szerepelt a filmvásznon, és alakításáért Golden Globe-díjat kapott. Hamarosan egy másik eskükői témájú produkcióban, a Marry Me című zenés filmben is játszik majd, amelyben Owen Wilson alakítja a partnerét, továbbá a The Godmother című bűnügyi filmben is forgat, amely a kokainkirálynő, Griselda Blanco életéről szól. Armie Hammer a Szólíts a neveden sikere után a közelmúltban A Manderley-ház asszonya című Hitchcock-klasszikus új feldolgozásában, a Rebecca című Netflix-produkcióban tűnt fel.

Az Aretha Franklinről szóló életrajzi dráma, a Respect című film januári bemutatóját jövő év augusztusára halasztotta az MGM filmstúdió a koronavírus-világjárvány miatt – adta hírül a The Hollywood Reporter. A Jennifer Hudson főszereplésével forgatott zenés produkció észak-amerikai premierjét eredetileg 2021. január 15-re tűzte ki a filmstúdió, ám a világjárvány miatt most úgy döntött, hogy augusztus 13-ra tolja a bemutatót. Ez egyúttal azt jelenti, hogy a film kimarad az idei Oscar-díjszezonból.

A Respect a 2018-ban elhunyt Aretha Franklin pályafutását követi gyermekkorától, amikor apja kórusában énekelt, egészen addig, amíg eljutott nemzetközi karrierje csúcsára. A film rendezőjeként Liesl Tommy debütál, a szereposztásban Forest Whitaker, Marlon Wayans, Audra McDonald, Tituss Burgess, Marc Maron, Kimberly Scott, Saycon Sengbloh, Hailey Kilgore, Heather Headley, Skye Dakota Turner, Tate Donovan és Mary J. Blige neve is olvasható.

Az MGM a Respect forgalmazásának elhalasztása mellett azt is közölte, hogy egyelőre levette a napirendről a Tomb Raider 2. bemutatóját is. Az akciófilm rendezője Ben Wheatley, a főszerepet pedig ismét Alicia Vikander játssza. A produkciót 2021 márciusától vetítették volna. A Paramount filmstúdió szintén változtatott forgalmazási naptárán: a bejelentés szerint a januári bemutatónak szánt Rumble című animációs filmjét csak májustól láthatják a mozinézők.

Roland Emmerich már elkezdte a Moonfall című sci-fije forgatását Montrealban. A szereposztáshoz a deadline.com értesülése szerint Donald Sutherland és Charlie Plummer is csatlakozott. A 136 millió dolláros költségvetésű független produkcióban a Holdat egy rejtélyes erő kimozdítja a pályájáról. Mielőtt a kísérőbolygó becsapódása bekövetkezne, és ezzel elpusztulna a földi élet, egy űrhajóscsapat leszáll a Hold felszínére, és megkísérli megakadályozni a katasztrófát.

A 85 éves Sutherland a NASA titkos archívumának kezelőjét játssza, aki lelkiismereti válságba kerül, mert döntenie kell: elmondja-e, hogy valójában hogyan zajlottak a hetvenes évek elején az Apollo holdmissziói. A szereplők között van még Halle Berry, Stanley Tucci és John Bradley is. A filmet a Huayi Brothers finanszírozza, de a közelmúltban létrehozott SPG3 Entertainment is a produkciós társak között szerepel. A svájci és Los Angeles-i központú producercég a forgatás alatt a járvány elleni védekezési költségeket állja.

A Moonfall forgatókönyvét a rendező Emmerich Harald Kloserrel és Spenser Cohennel együtt írta. A Lionsgate már tavaly megvette a film forgalmazásának észak-amerikai jogait. A produkciót 2022-ben mutatják be.

Forrás: MTI

A képek a Wikimedia Commons szabadfelhasználású gyűjteményéből származnak, a szerzői jogtulajdonosok a képek készítői. A felhasznált képek forráshelyei a szerzői jogi feltételekkel és a szerzők megnevezésével a következő linkeken találhatók: 1. kép; 2. kép; 3. kép.

2020.11.04